Slatina: Tinerii s-au întrecut la web-design şi filme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pornind de la cuvintele „portocală” şi „interactivitate” elevii au realizat adevărate opere multimedia şi software care au uimit juriul.

Zeci de elevi talentaţi au fost prezenţi ieri după-amiază în laboratorul de informatică al Colegiului Naţional Radu Greceanu pentru a arăta colegilor şi profesorilor  prezenţi o posibilă afacere a viitorului. „M-am pregătit timp de şapte luni pentru acest concurs. Sper să iau măcar o menţiune”, a spus Ionuţ Cioc, elev la Colegiului Naţiona Radu Greceanu.
Tema concursului de scurt metraj a fost „O portocală”, iar la realizarea de pagini web, tema a fost „Interactivitate”, elevii trebuind să prezinte un site cât mai bine pus la punct, bazat pe interactivitatea între utilizatori.

Regizori la 16 ani

Elevii prezenţi au privit cu mare interes filmuleţele şi site-urile pe care participanţii le-au prezentat. „Avem mari emoţii înaintea prezentării filmului nostru. Am participat şi anul trecut la secţiunea de scurt metraj, dar am obţinut doar menţiune. Am încercat să fim cât mai originale în abordare şi să dăm viaţă unei portocale. Sperăm să luăm un loc cât mai bun”, a spus Oana Gurău, de 16 ani, elevă care a format, împreună cu cu Miahela Ionete, echipa Colegiului Naţional Radu Greceanu.
În competiţie au intrat 15 proiecte, dintre care opt la scurt metraje şi şapte la realizare pagini web.
„Competiţia a fost strânsă, toţi elevii au prezentat materiale de calitate şi bine concepute. Am rămas plăcut surprins de profesionalismul şi imaginaţia cu care aceştia au abordat tema concursului. Văd că de la an la an această competiţie creşte foarte mult în valoare”, a spus profesorul coordonator, Doru Popescu.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite