Slatina: Tinerii prinşi cu droguri la Piatra-Olt, eliberaţi de judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au început urmărirea penală în cazul tinerilor din Slatina, care au fost prinşi în timp ce încercau să vândă droguri de mare risc la Piatra-Olt.

Poliţiştii de la Serviciul  de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, împreună cu specialişti de la Brigada de Crimă Organizată Craiova şi un procuror de la DIICOT – Biroul Olt au prins în flagrant, zilele trecute, doi tineri din Slatina care încercau să comercializeze droguri de mare risc.
Alexandru Lebejoară, de 21 de ani şi George Liciu, de 19 ani, au fost opriţi în trafic pe raza oraşului Piatra-Olt. În autoturismul acestora, marca Renault Megane, condus de Lebejoară, poliţiştii au găsit 4,5 grame de canabis, un cântar electronic şi o trusă pentru fumat. Oamenii legii au stabilit că cei doi tineri erau şi consumatori de droguri. „Cantitatea de canabis era deţinută în vederea comercializării, dar şi pentru consum propriu. Împotriva celor două persoane s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic şi consum de droguri de mare risc”, a declarat comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Filaţi de câteva luni

Alexandru Lebejoară şi George Liciu au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, împotriva lor fiind începută urmărirea penală. Cu ocazia extinderii cercetărilor, ofiţerii DIICOT au stabilit că în activitatea infracţională este implicată şi o fată, Andreea Vâlcu, de 20 de ani, tot din Slatina.
Poliţiştii îi filau de mai multe luni pe tineri, conform datelor anchetei. Cele trei persoane au fost prezentate Tribunalului Olt cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Instanţa a decis cercetarea lor în stare de libertate pentru trafic şi consum de droguri de mare risc.  Lebejoară, Liciu şi Vâlcu riscă până la 12 ani de închisoare. 

Încă un suspect
Un alt tânăr din Slatina este bănuit de anchetatori că ar fi implicat în trafic cu droguri. Procurorii DIICOT  l-au „ridicat” de pe stradă pe Alexandru Gabriel Gheorghe, de 19 ani, asupra căruia au găsit un fragment vegetal pe care băiatul l-a ascuns de poliţişti în gură. Fragmentul respectiv a fost trimis la Bucureşti, la un laborator din cadrul DIICOT.

 



Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite