Slatina: Theodora Obogeanu, matematiciana pasionată de dansul popular

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Îi place să deseneze
Îi place să deseneze

Încă de când era în clasa I a îndrăgit foarte mult matematica şi româna. A participat la zeci de concursuri atât în ţatră cât şi în străinătate, unde a obţinut rezultate de top. Este pasionată de muzica populară şi îi place să deseneze.

Este pasionată de matematică încă de când era la grădiniţă, iar în clasa întâi a participat la primul său concurs. Îi place foarte mult această materie şi învaţă din plăcere. A participat la zeci de concursuri, olimpiade naţionale şi internaţionale unde a obţinut de fiecare dată rezultate de top. Este elevă în clasa a IV-a la Şcoalal Constantin Brâncoveanu din Slatina şi este printre cei mai buni copii din şcoală, la matematică. Chiar dacă este pasionată de cifre şi de rezolvarea exerciţiilor, Theodora mai are timp şi pentru română, a doua în topul preferinţelor sale. A câştigat numeroase premii la limba română şi are de gând ca într-o bună zi să devină cea mai bună din ţară la cele două materii. „Matematica este materia mea preferată. Mi se pare foarte uşoară, şi nici în timpul liber nu mă pot despărţi de ea.Îmi place să rezolv exerciţii din culegeri în fiecare zi. La fel de mult îmi place şi româna, la care am obţinut locul I acum doi ani, în cadrul unui concurs de recitat şi vreau ca anul acesta să repet această performanţă”, ne-a mărturisit tânara olimpică.

Îi place muzica populară

Pe lângă cele două pasiuni, pentru română şi matematică, Theodora este o mare fană a muzicii populare româneşti. În cadrul concursurilor organizate în şcoală, s-a clasat mereu pe podium, fiind una dintre cele mai bune dansatoare, chiar dacă este foarte tânără. În timpul liber ascultă muzică populară şi repetă paşii de dans. Îşi doreşte foarte mult să o cunoască pe interpreta sa preferată, Maria Ciobanu, iar atunci  când repetă paşii de dans o ascultă cu mare plăcere. „Îmi place mai mult muzica populară decât cea modernă. Am învăţat foarte multe dansuri şi  vreau să mă perfecţionez”, a spus talentata dansatoare.

Artist plastic în devenire

Theodora se remarcă în timpul orelor de creaţie plastică prin talentul nativ pe care îl are atunci când vine vorba de pictură, desen şi decupaje. Lucrările ei sunt expuse atât în clasă dar şi în şcoală unde pot fi admirate de toată lumea. Este foarte meticuloasă în tot ceea ce face, iar toate lucrările care ies din mâna ei sunt adevărate opere de artă. A obţinut locul II la concursul internaţional „Muncă şi Creaţie”, desfăşurat la Suceava. „Desenez de foarte mult timp şi mă simt cel ma bine atunci când am creioanele şi cariocile în mână. Îmi place foarte mult să fac decupaje şi să pictez. Este un mod foarte relaxant de a-mi petrece timpul liber. Îmi place foarte mult ceea ce fac şi vreau ca în viitor să învăţ să desenez şi mai bine”, a spus Theodora.

Profil:
Născută: 28,03,2000, Slatina
Studii: Elevă în clasa a IV-a, Şcoala Constantin Brâncoveanu
Idealuri Vrea să o cunoască pe intrepreta preferată, Maria Ciobanu

Întrebări:
Ce vrei să devii atunci când vei fi mare?
T.O. De foarte mult timp îmi doresc să mă fac poliţistă. Îmi place foarte mult acestă meserie pentru că ai ocazia să ajuţi oamenii. Îmi place foarte mult şi cum le stă doamnelor poliţiste în uniformă.Sunt foarte frumoase.

Care concurs ţi s-a părut cel mai greu de până acum?
T.O. În general nu au fost aşa de dificile, dar din când în când mai am emoţii înainte să înceapă. Totuşi cred că cel mai greu a fost  primul concurs la care am participat, „Cangurul”, în clasa I.

Ce-i place
Călătoriile alături de părinţii mei. Îmi place foarte mult atunci când mergem la munte. De fiecare dată m-am simţit foarte bine acolo. Când sunt acasă îmi place să îmi iau bicicleta şi să mîă plimb prin faţa blocului.
Ce nu-i place
Cei care înjură, vorbesc urât şi au un comportament violent. Nu îmi plac copii care se bat şi cei carora le place să îşi bată joc de cei mai mici. Nu suport minciuna şi nu îmi plac copiii care sunt gălăgioşi.





Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite