Slatina: Terenul Unităţii Militare va fi preluat de primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Administraţia se obligă să dea la schimb 48 de locuinţe
Administraţia se obligă să dea la schimb 48 de locuinţe

Primăria Slatina va prelua terenul Unităţii Militare din strada Tunari, în suprafaţă de circa 12 hectare. Acesta va fi folosit pentru amenajarea de spaţii verzi, zone de agrement, locuinţe şi spaţii comerciale.

„Ministerul Sănătăţii ne-a răspuns că nu mai are nevoie de terenul respectiv, întrucât nu va mai construi acolo spital de urgenţă. Rămânem cu o suprafaţă de 0,33 hectare, unde va funcţiona o cazarmă mai mică.”, a declarat colonelul Gheorghe Nistor.
Odată cu terenul unităţii, se cedează şi subsolul blocului de locuinţe al Ministerului Apărării, unde funcţionează un adăpost pentru apărare antiaeriană. Acesta îşi va păstra destinaţia, intrând în administrarea Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul primăriei.
Consiliul local a aprobat vineri hotărârea prin care se obligă să dea la schimb, în maximum doi ani de la realizarea transferului, 48 de locuinţe construite prin programe derulate de ANL sau cu fonduri proprii ale primăriei. De asemenea, primăria se mai obligă să reabiliteze din fonduri proprii, în 12 luni, clădirea Cercului Militar de pe strada Ionaşcu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite