Slatina: Ţeparul din Dobroteasa a primit mandat pentru 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul este cercetat pentru fraudă informatică şi înşelăciune cu consecinţe grave şi riscă până la 12 ani de închisoare.

Magistraţii Tribunalului Vâlcea au emis în urmă cu puţin timp mandate de arestare preventivă pe numele a nouă dintre membrii grupului care înşelau oameni prin intermediul internetului. Printre aceştia se află şi bărbatul din Olt, Ion Burcă, zis Nelu Italianu. “Tribunalul Vâlcea a admis propunerea de arestare preventivă formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Vâlcea pentru nouă dintre inculpaţi, printre aceştia aflându-se şi bărbatul din Olt. Aceştia sunt cercetaţi pentru infracţiuni prin sisteme informatice", a spus judecătorul Mariana Vârgă, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Vâlcea.

Daţi în consemn la frontiră

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea au efectuat ieri 28 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Olt, Vâlcea şi Sibiu, pentru a destructurăra un grup infracţional organizat, constituit din 26 de învinuiţi. 19 pesoane au fost reţinute în urma percheziţiilor, iar alte cinci au fost date în consemn la frontieră.
Potrivit anchetatorilor, membrii grupării sunt cercetaţi pentru infracţiunile de fraudă informatică şi înselăciune cu consecinţe grave. “În fapt, se reţine că  învinuiţii accesau site-uri specializate în tranzacţii on-line, oferind spre vânzare bunuri pe care în realitate nu le deţineau. De regulă accesul la aceste site-uri se făcea prin crearea de conturi de utilizator, folosind datele de înregistrare ale altor persoane ori date ale cardurilor bancare aparţinând acestora. Astfel se realiza disimularea identităţii şi se crea percepţia eronată cu privire la activitatea de utilizator legitim”, spun procurorii DIICOT.

Laptopuri ridicate la percheziţii

Poliţiştii au identificat zeci de laptopuri, telefoane mobile şi hard-disck-uri folosite în activitatea lor infracţională. Pe lângă acestea au mai fost găsite şi două grame de canabis, trei cărţi de identitate contrafăcute, un permis de conducere fals dar şi o bancnotă de 100 de lei falsă. Oamenii legii au mai ridicat de la domiciliile percheziţionate 800 de lei, 800 de euro şi 3000 de forinţi despre care se presupune că ar proveni din înşelăciunile de pe internet. Tinerii cercetaţi în acest caz riscă 12 ani de închisoare.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite