Slatina: Teia Andrada Vava, matematiciana care îşi pictează colegii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este medaliată cu bronz la olimpiada naţională de matematică şi a câştigat mai multe concursuri la limba română. Are ca pasiuni pictura şi vrea ca prin intermediul învăţăturii  să reuşească în viaţă.  

În clasa întâi a participat pentru prima oară la un concurs de matematică. Prin multă ambiţie şi o pregătire foarte bună a obţinut primul loc la concursul „Cangurul” chiar la prima participare. De atunci, olimpica Liceului cu Program Sportiv din Slatina participă în fiecare an la olimpiadele şi la concursurile naţionale de matematică şi obţine întotdeauna locuri fruntaşe în cadrul competiţiilor. Are peste 30 de diplome şi medalii obţinute în urma participării la olimpiadele naţionale şi vrea să îşi mărească colecţia prin noi premii câştigate în cadrul viitoarelor concursuri.  „Am început să mă pregătesc la mate pentru că mi-a plăcut cel mai mult dintre toate materiile. În clasa întâi am participat pentru prima dată la un concurs. Am obţinut locul întâi la matematică în cadrul concursului «Cangurul», chiar la prima mea participare. Acest lucru m-a ambiţionat foarte mult, iar la scurt timp matematica a devenit materia mea preferată ”, a spus tânăra olimpică. Este o elevă foarte ambiţioasă şi muncitoare care speră să reuşească în viaţă învăţând cât mai bine.


Rezultate de top la română şi matematică


Printre materiile preferate ale olimpicei un loc important îl ocupă şi româna. Dragostea pentru această materie a venit ca şi în cazul matematicii, în urma unui concurs pe care tânăra elevă l-a câştigat în clasa întâi. Teia a decis să înveţe şi să devină olimpică la ambele  materii. Pentru a-şi realiza visul se pregăteşte în fiecare zi pentru a deveni cea mai bună din ţară. Eleva a obţinut în acest an la concursurile naţionale numai rezultate de top clasându-se pe primele locuri atât la română cât şi la matematică. „M-am pregătit foarte bine pentru olimpiadele din acest an şi am încercat să obţin rezultate bune şi română şi la mate.  La matematică am luat medalia de bronz, iar la română m-am clasat pe primul loc la concursul «Poezie»”, ne-a mărturist Teia.


Are o expoziţie de pictură la şcoală


Atunci când nu învaţă la română sau la matematică Teia pictează. Este o modalitate foarte relaxantă de a-şi petrece timpul liber şi este foarte pasionată de ceea ce face. A expus în cadrul şcolii câteva picturi şi speră ca pe viitor lucrprile ei să ajungă şi în galeriile de artă. „Pictez încă de mică şi în fiecare zi exersez pentru a desena cât mai frumos. Am făcut portrete chiar şi colegilor de clasă. Aş vrea ca într-o bună zi picturile mele să fie expuse într-o mare galerie de artă”, a spus Teia.


Profil:
Născută: 16 martie 1998, Slatina
Studii: elevă în clasa a V-a, Liceul cu Program Sportiv, Slatina
Idealuri: Vrea să ajungă o mare artistă


Întrebări:
Care a fost cel mai greu concurs?
T.A.V. Olimpiada naţională de matematică de anul acesta a fost cel mai greu concurs la care am participat. Exerciţiile au fost destul de dificile şi am avut şi emoţii. Am luat medalia de bronz.
Ce îţi place să pictezi?
T.A.V. Pictura reprezintă un mare vis al meu. Îmi place să pictez peisaje şi portrete,  Cel mai mult îmi place să pictez icoane. Ştiu că sunt încă la început,dar vreau să învăţ să desenez foarte bine.


Ce-i place
Vreau să fiu înconjurată de oameni veseli şi plini de viaţă. Îmi place să stau la birou şi să pictez în acuarelă şi în creion. Matematica şi româna, alături de pictură sunt ocupaţiile mele principale.
 Ce nu-i place
Nu suport oamenii care mint şi cei care sunt lăudăroşi. Niciodată nu  îmi place să stau şi să nu fac nimic. Învăţatul îmi ocupă mai tot timpul. Nu-i înţeleg pe cei care vor să pară ceea nu sunt.


 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite