Slatina: Teatru la jumătate de preţ pentru elevi şi studenţi, gratuit pentru veterani sau persoane cu handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facilităţile au fost aprobate ieri de către consilierii locali, solicitarea aplicării lor trebuind să se facă înainte cu o zi de punerea în scenă a spectacolului de teatru.

Mai bine mai târziu decât niciodată. Dacă introducerea taxei de acces la spectacolele de teatru jucate pe scena Centrului Cultural “Eugen Ionescu” Slatina a fost stabilită de către consilierii locali la sfârşitul lui 2010 pentru aplicare de la începutul acestui an, eventualele facilităţi acordate pentru anumite categorii de slătineni nu au fost aprobate prin aceeaşi hotărâre. Abia ieri cosilierii locali au hotărât reducerile sau scutirile aplicate, propunerea în ceea ce priveşte plata la jumătate de preţ aplicată elevilor şi studenţilor fiind făcută administraţiei locale cu puţin timp în urmă de către actorul Nicu Popa, cu ocazia stabilirii matineului duminical susţinut de trupa sa de teatru „Proart”.
Potrivit noii hotărâri, elevii, studenţi, pensionarii şi persoanele cu handicap mediu şi uşor beneficiază de o reducere de 50%, în timp ce accesul va fi gratuit pentru veteranii de război şi văduvele acestora, adulţii cu handicap grav sau accentuat, precum şi persoanele care îi însoţesc. Vor putea urmări un spectacol de teatru fără a mai plăti bilet şi persoanele care beneficiază de prevederile Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptători care au contribuit la victoria Revoluţiei din 1989, pensionarii care au activat minimum zece ani în domeniul cultural-artistic,  precum şi pentru persoanele persecutate politic sau deportate.
Costul întreg al unui bilet este de 20 de lei pentru reprezentaţii cu producţii proprii, 25 de lei pentru producţii realizate de teatre din ţară şi 30 de lei pentru balet, operă, operetă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite