Slatina: Tatăl vitezomanului de la Curtişoara acuză şoferul jeepului de moartea fiului său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii tinerilor care au murit în tragicul accident de circulaţie petrecut în urmă cu două săptămâni, la Curtişoara, cer să se facă dreptate.

Ion Stroiuleasa, fostul viceprimar de la Curtişoara, spune că accidentul în care a murit fiul său, Dan, de 22 de ani, şi amicul acestuia, Marius Teleu, de 23 de ani, din Scorniceşti, nu a fost provocat de ei. Stroiuleasa afirmă că maşina în care se aflau cei doi a fost lovită de jeepul condus de Alin Boştinaru, de 32 de ani, din Slatina. “Jeepul nu circula din direcţia Teslui – Slatina, aşa cum susţine şoferul. Nu avea cum să se întoarcă la 180 de grade şi să lovească maşina copilului meu. El venea tot dinspre Slatina, ca şi băiatul meu, dar spune că circula din altă direcţie ca să nu păţească nimic. Nu neg că băiatul nu avea 150 de km/h, pentru că, într-adevăr, era vitezoman, dar nu viteza l-a omorât. Maşina lui a fost lovită de jeep”, susţine Ion Stroiuleasa.

“Există înregistrări că circulam către Slatina”

Şoferul jeepului susţine că în seara accidentului venea de la serviciu, de la Strejeşti, şi se îndrepta către Slatina. “Am vorbit la telefon cu soţia mea şi i-am spus că sunt pe drum. Voi cere convorbirea telefonică şi voi demonstra lucrul acesta. Am fost înregistrat şi de camerele de supraveghere amplasate la un peco, în Curtişoara, că circulam spre Slatina. Nu eu sunt vinovat de producerea accidentului. Fordul a venit cu viteză şi a intrat în mine. Aveam între 40 şi 50 de km/h. După impact, maşinile s-au răsucit şi de aceea au ajuns în acea poziţie”, a spus Alin Boştinaru.
Poliţiştii au solicitat o expertiză tehnică a celor două autoturisme pentru a afla din ce direcţie circulau maşinile, dar şi viteza cu care se deplasau. “Am solicitat şi noi acele imagini surprinse de camera de supraveghere de la peco. Aşteptăm să le primim pentru că nu le-am văzut. Expertiză tehnică va stabili însă cu exactitate direcţia din care circulau maşinile şi ce viteză aveau”, a explicat Marian Popescu, din cadrul SPR Olt.
Poliţiştii au stabilit că Dan Stroiuleasa a pierdut controlul volanului, vehiculul a lovit un cap de pod, după care a pătruns pe contrasens şi a intrat în maşina de teren, care circula regulamentar. În urma impactului, şoferul şi pasagerul din autoturismul Ford au rămas încarceraţi. Acul kilometrajului de la autoturism Ford s-a oprit la 150 km/h..
 

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite