Slatina: Tatăl copilului care a murit din cauza unei fracturi: „Nu e lege pentru doctori în ţara asta!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii micuţului Cristian Grigore, care a murit în mai 2010 din cauza unei banale fracuri la mână, sunt nemulţumiţi de decizia dată de magistraţii olteni.

Familia lui Cristian a căutat dreptatea, dorind să-i facă pe medicii Mircea Tuşciuc şi Paul Iancu să plătească după ce băiatul a murit, însă problemele financiare au pus capăt demersului lor. „Am înaintat dosarul la Parchetul de la Craiova. Vreau să stea măcar o lună închişi, să sufere şi ei, deşi asta nici nu se compară cu ce ne-au făcut ei nouă“, declara Constantin Grigore în vara anului 2010. Acum situaţia este cu totul alta. „Părinţii copilului nu au mai umblat să facă dreptate pentru că nu au bani. Ei nu lucrează şi nu au niciun venit. Şi pomana de juma’ de an au făcut-o cu ajutorul vecinilor şi rudelor care au dat bani şi i-au ajutat fiecare cu ce a putut. Ştiu că unchiul meu, tatăl copilului era supărat că doctorul Tuşciuc nici măcar nu şi-a cerut scuze sau măcar să fi ajutat şi el familia cu o sumă de bani pentru înmormântare sau pomeni. Ei sunt oameni simpli, le e frică să şi vorbească şi nici nu mai ştiu ce să spună“, a spus Viorica Olteanu, nepoata lui Constantin Grigore, tatăl copilului.

„Vreau să plătească dar noi nu avem bani să umblăm“

Părinţii lui Cristian s-au întristat la aflarea veştii că medicul Mircea Tuşciuc se poate întoarce la serviciu. „Am fost chemaţi la parchet într-un timp să dăm nişte declaraţii dar de atunci nu s-a mai întâmplat nimic. Nu mi se pare normal ce se întâmplă, nu e lege pentru doctori în ţara asta. Vreau să plătească dar noi nu avem bani să umblăm să facem dreptate“, spune Constantin Grigore, tatăl copilului mort. „Mă doare sufletul şi în fiecare zi îmi curg lacrimi pentru copilul meu. Oare doctorul ăsta cum doarme noaptea? Vreau să-mi plătească ce mi-a făcut dar nu cred că se va întâmpla vreodată asta. Eu nu-i doresc doctorului Tuşciuc decât să-i trăiască familia dar Dumnezeu e sus şi nu doarme“, completează Ionica Biculescu, mama lui Cristian.


Cristian Grigore, de 9 ani din comuna Şerbăneşti şi-a fracturat mâna pe 23 mai 2010, în timp ce se juca. Mediciul Paul Iancu de la Spitalul Slatina i-a pus mâna în atele băiatului, iar la trei zile de la internare a fost trimis acasă. În aceeaşi zi părinţii s-au întors cu el la spital, în stare gravă. Chirurgul Mircea Tuşciuc a decis să-i amputeze braţul, după ce a solicitat acordul familiei, iar în urma intervenţiei chirurgicale băiatul a intrat în şoc septic. Pentru că starea de sănătate a micuţului se agravase, a fost solicitat un elicopter SMURD, care să-l transporte la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, dar Cristian a murit pe drum.

image
Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite