Slatina: Tâlhar în serie prins de sătenii din Brâncoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Cojocaru arată locuinţa din care hoţul a furat un aragaz cu butelie. FOTO: Virgil Lăpădatu
Dan Cojocaru arată locuinţa din care hoţul a furat un aragaz cu butelie. FOTO: Virgil Lăpădatu

Deşi infractorul i-a ameninţat cu un cuţit, oamenii au reuşit să-l imobilizeze şi să-l predea poliţiei.

Sătui să fie furaţi în fiecare seară, cetăţenii din comuna Brâncoveni s-au strâns şi au prins un hoţ care le fura din gospodării de mai bine de o jumătate de an. Toată operaţiunea nu putea fi realizată fără ajutorul lui Dan Cojocaru, care şi-a luat rolul de detectiv al satului în serios.
„L-am urmărit timp de o săptămână şi i-am învăţat toate obiceiurile. Atunci când pleca la furat, între orele 20.00-23.00, lăsa lumina aprinsă în toată casa să creadă vecinii că este acolo. Dădea atacul numai în casele în care stăteau femei în vârstă sau văduve. Lua tot ce apuca, găini, materiale de construcţie şi chiar a furat de la vărul meu un aragaz cu tot cu butelie pe care le-a scos printr-o uşă spartă“, ne-a declarat „detectivul de ocazie“, Dan Cojocaru.

Oasele găinilor furate, ascunse în sobe

După o pândă de o săptămână, Dan Cojocaru l-a văzut pe  Marian Munteanu, de 32 de ani, în timp ce se întoarcea cu prada acasă. „Am fost aproximativ 25 de persoane care i-am înconjurat casa şi am intrat peste el. Am avut mari emoţii pentru că acesta ne-a atacat cu un cuţit, dar am reuşit să-l imobilizăm şi să-l predăm poliţiei. În casă am găsit cam tot ce se furase în ultima perioadă de prin sat, iar în sobă am găsit aruncate oasele găinilor pe care le furase“, a povestit Dan Cojocaru.
Hoţul a fost predat poliţiştilor din comună. „Marian Munteanu figura printre suspecţi, în aceste cazuri de furt, dar oamenii l-au prins în flagrant şi l-au dus la poliţie. Şi poliţiştii puteau să-l prindă în orice moment“, a declarat Claudia Radu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Şeful de post Liviu Fotescu nu a dorit să vorbească cu reporterul „Adevărul de Seară“ care a vrut să afle de ce poliţia nu a reuşit să îl prindă pe hoţ..

Cercetat pentru nouă furturi din gospodării

Marian Munteanu este vinovat de încă nouă furturi din locuinţă de pe raza comunei Brâncoveni ce au avut loc în perioada iunie-noiembrie 2009.  Infractorului i s-a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru furt calificat. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite