Slatina: Sute de oameni au vizitat combinatul de aluminiu: „ALRO este vitală pentru oraşul nostru”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALRO Slatina îşi deschide porţile odată la 5 ani şi arată oamenilor ce ascunde dincolo de gardurile de fier.După 45 de ani de la producerea primei şarje de aluminiu, sute de slătineni au vrut să viziteze cel mai mare producător de aluminiu din Europa şi să fie alături de aluminişti de ziua lor.

Sute de copii, bunici şi părinţi au păşit în marea fabrică de la marginea oraşului şi au descoperit „aurul alb”. Conducerea ALRO Slatina a pus la dispoziţia slătinenilor autocare care au circulat toată ziua şi a oferit vizitatorilor şepci, tricouri şi dulciuri „Eram foarte curios să văd cum arată ALRO. Este mult mai mare decât îmi imaginam şi mă gândesc ca pe viitor să lucrez aici”, a spus Rareş Bălţoi, de 10 ani. Corina Surdoiu, de 43 de ani şi-a adus copiii încă de la primele ore ale dimineţii să viziteze combimatul care îşi deschide porţile odată la 5 ani. „Este foarte curat şi nu miroase deloc. ALRO este vitală pentru oraşul nostru. Am venit cu copiii ca să vadă şi ei cum se produce aluminiu”, a spus femeia.

Omul de afaceri rus, Vitali Matsitski, cetăţean de onoare al Slatinei

Pe lângă vizita a peste 1000 de slătineni, aluminiştii s-au întâlnit cu foştii angajaţi ai fabricii, cu patronatul, dar şi cu autorităţi locale şi judeţene. Printre invitaţi s-a aflat şi Pavel Matsitski, fiul lui omului de afaceri rus Vitali Matsitski, care deţine Vimetco, acţionarul majoritar al ALRO Slatina. Acesta a primit din partea primarului Darius Vâlcov titlul de cetăţean de onoare al Slatinei care i-a fost oferit tatălui său. „Suntem onoraţi pentru această distincţie. ALRO este şi va fi un partener al administraţiei locale pentru a face din Slatina un important oraş european”, a spus Pavel Matsitski.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite