Slatina: Sute de posturi vacante, pe hârtie, în sănătatea olteană. Spitalul Judeţean poate angaja numai 11 medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii a publicat recent lista posturilor vacante din unităţile sanitare oltene pentru redistribuirea personalului din spitalele reprofilate în cămine de bătrâni.

Judeţul Olt are 328 de posturi vacante de medici, opt de farmacişti, 16 de biologi/ biochimişti/ fizicieni/chimişti, 31 de logopezi/ sociologi/ kinetoterapeuţi/ asistenţi sociali, 850.5 de personal mediu sanitar, 684.5 de personal auxiliar sanitar, din care 277 de infirmiere, 250 îngrijitoare şi 157.5 şoferi autosanitare.
Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, cea mai mare unitate sanitară din judeţ, are 227 de posturi vacante de medici, patru de farmacişti, şapte de biologi/ biochimişti/ fizicieni/chimişti, 20 de logopezi/ sociologi/ kinetoterapeuţi/ asistenţi sociali, 480 de personal mediu sanitar, 140 de infirmiere şi 112 îngrijitoare. Deşi apare pe listă cu sute de posturi vacante, SJU Slatina nu poate angaja decât 11 medici. „După ce am dat situaţia cu posturile vacante la minister, noi am mai trimis o adresă prin care am spus că bugetul spitalului nu suportă decât angajarea a 11 medici. Nu se organizează niciun concurs, pot ocupa aceste posturi numai medicii din unităţile sanitare din ţară care se vor reprofila. Avem mare nevoie de medici la Secţiile Anestezie şi Terapie Intensivă, Unitatea de Primiri Urgenţe, Neonatologie, dar ştim că sunt probleme la nivelul întregii ţări cu aceste specialităţi“, a precizat Nicu Vladu, managerul SJU Slatina.



90 de angajaţi la Drăgăneşti-Olt

Redistribuirea personalului din unităţile sanitare care se vor reprofila în cămine pentru persoane vârstnice se va face în 3 etape, începând cu data de 4 aprilie 2011. Conform actului normativ, redistribuirea se va realiza pe baza opţiunii personale. În situaţia în care, pentru un post vacant, există mai multe opţiuni, departajarea se va face în funcţie, şi pe baza unui punctaj, pe care angajatul îl primeşte în funcţie de vechimea şi cariera profesională pe care a desfăşurat-o. Centrul de Sănătate Drăgăneşti-Olt este singura unitate sanitară din judeţ care apare pe lista celor reprofilate şi are aproximativ 90 de angajaţi.

image
Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite