Slatina: Sute de olteni rămân fără serviciu de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olt Drum rămâne la iarnă cu mai puţin de jumătate din angajaţi
Olt Drum rămâne la iarnă cu mai puţin de jumătate din angajaţi

Societatea de construcţie şi întreţinere drumuri a Consiliului Judeţean Olt, cea a celui mai bogat oltean, dar şi cea a familiei preşedintelui CJ recurg la disponibilizări în prag de iarnă. Pentru lunile noiembrie şi decembrie, şase societăţi au anunţat disponibilizări masive în agricultură şi construcţii.

Iarna nu-i ca vara, iar agricultura şi construcţiile resimt cel mai bine acest lucru. În sezonul rece, activitatea acestor domenii se reduce simţitor, iar angajaţii rămân fără obiectul muncii. Şase societăţi anunţă disponibilizarea a 533 de persoane în noiembrie şi decembrie: Agromec Vişina (societatea fratelui preşedintelui CJ Paul Stănescu) - 64 persoane, Longin Şerbăneşti- 26 persoane, Olt Drum - 38 persoane, Condor Păduraru - 68 persoane, Grup Primacons - 157 persoane şi Valtum Prod Com - 180 de persoane.
De la începutul anului, au fost anunţate Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă 900 de disponibilizări, fiind operate efectiv 752.

„Nu le mai putem asigura salariile”
„Sunt în domeniul construcţiilor de 35 de ani. În fiecare an recurg la disponibilizări pe timpul iernii, la fel ca toate firmele din domeniu. Aşa este natura meseriei. Nu se poate turna asfalt pe zăpadă”, declară cel mai bogat om din judeţ, Octavian Bălţoi, administrator Grup Primacons.
Olt Drum, societate a Consiliului Judeţean Olt, disponibilizează 38 de persoane. Societatea mai rămâne cu 30 de angajaţi care vor fi folosiţi pentru deszăpezirea tronsonului judeţean zona 1 Nord Spineni- Vitomireşti.

cornel motoi

Directorul Motoi spune că societatea are de încasat bani mulţi din lucrările publice efectuate (foto)

„Recurgem la disponibilizări din lipsa resurselor financiare. Am încheiat un protocol cu sindicatul, iar oamenii vor fi rechemaţi pe 15 martie la lucru. Nu putem să rămânem cu toţi angajaţii doar pentru deszăpezire. Cum nu primim niciun ban pentru staţionarea autovehiculelor, ci doar pentru intervenţii, dacă nu ninge n-am de unde să le asigur salariile la toţi. Avem de încasat circa 15 miliarde vechi de la primăriile Coloneşti, Coteana, Deveselu, Rusăneşti, Caracal, Corabia, iar pe investiţii guvernamentale, deşi avem contracte încheiate de peste o sută de miliarde vechi, s-au sistat lucrările. Am plătit dările la stat până acum, dar de luna aceasta nu mai pot.”, declară Cornel Motoi, director Olt Drum.

INFO BOX
Peste 14.000 de şomeri în Olt
În judeţul Olt sunt înregistraţi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă 14.165 de şomeri, dintre care 6.605 primesc indemnizaţie. Numărul şomerilor indemnizaţi a crescut luna trecută cu 689 persoane, iar cel al şomerilor neindemnizaţi a scăzut cu 176 persoane. Oferta AJOFM este de doar 61 de locuri vacante, cele mai multe în domeniul confecţiilor textile.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite