Slatina: Sute de olteni doborâţi la pat de viroze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele în stare gravă au fost internate în spital.
Persoanele în stare gravă au fost internate în spital.

840 de olteni au fost afectaţi de viroze respiratorii şi pneumonii într-o singură săptămână, mai bine de 200 dintre ei necesitând internarea în aspital.

Odată cu scăderea bruscă a temperaturilor şi numărul pacienţilor care au ajuns la medic din cauza infecţiilor acute ale căilor respiratorii şi a pneumoniilor s-a dublat faţă de luna trecută. Epidemiologii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt au raportat, într-o singură săptămână, 578 de cazuri de infecţii respiratorii cu 91 de internări în spital, şi 261 de pneumonii cu 158 de internări.

Din statistica întocmită de epidemiologii DSP Olt, reiese că afectaţi în mare măsură de răceli şi pneumonii sunt cei mici. S-au înregistrat 250 de cazuri numai la copiii de până la 4 ani, dintre care aproape 50 au rămas sub supraveghere medicală. Şi în cazul pneumoniilor situaţia stă la fel, peste 100 de copii fiind afectaţi, mai mult de jumătate dintre ei necesitând internarea în spital.

Ceai, frecţie şi aspirină

Frigul din ultimele zile le-a dat bătăi de cap multora, dar ceaiul, frecţia şi aspirina, „pastila săracului“, au fost remediile perfecte pentru tratarea răcelii. „Au fost zilele alea geroase când, orice ai fi pus pe tine, tot frig ţi se părea. Atunci am răcit, dar nu am fost la medic. Dacă nu este grav, mă tratez singură cu un ceai, o aspirină, un paracetamol şi o frecţie şi m-am vindecat“, a spus Marieta Cojocaru, de 42 ani, vânzătoare.

Dacă pe unii îi sperie frigul şi temperaturile scăzute, cei care s-au vaccinat stau fără griji. „Eu nu am nicio problemă. Nici nu sunt friguros, dar stau şi fără griji pentru că m-am vaccinat înaninte de a începe sezonul rece. Procedez aşa de câţiva ani şi toată iarna nu ştiu ce e aia tuse sau febră“, a spus Viorel Cristea, pensionar, de 69 de ani.

Sfaturi pentru protejarea faţă de răceli

Epidemiologii DSP Olt sfătuiesc populaţia să se vaccineze, să consume multe fructe care conţin vitamina C şi să se îmbrace bine. „Având în vedere că vaccinul gripal care a ieşit pe piaţă are în componenţa sa şi tulpina A(H1N1) şi este în măsură să ne protejeze împotriva gripei sezoniere şi a gripei cu noua tulpină, îl recomandăm. Consumul ridicat de fructe care sunt bogate în vitamina C ne poate proteja împotriva virozelor“, a precizat asistent Gabriela Gogiu, din cadrul DSP Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite