Slatina: Sute de nereguli la cartierul celor 600 de locuinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ÎN EXPERTIZĂ TEHNICĂ. La doi ani de la darea în folosinţă a primelor locuinţe din „cartierul 600” de pe strada Eugen Ionescu, 200 de proprietari reclamă calitatea proastă a lucrărilor. Imobiliare Consloc a dat în judecată constructorul şi a demarat expertiza tehnică.

balcon parter

Tencuiala a început să părăsească balcoanele

Singurul cartier rezidenţial construit de Primăria Slatina, investiţie de 44 milioane lei, nu a devenit o mândrie, ci mai degrabă un coşmar. Locuinţele nu s-au vândut toate, iar mulţi din cei care au cumpărat se gândesc cum să vândă mai repede, deşi cartierul pare unul de vis: piscină, loc de joacă pentru copii, viitoare grădiniţă, centrul medical şi supermarket. I s-a dus vestea privind calitatea proastă a lucrărilor şi, deşi plângerile proprietarilor curg la Imobiliare Consloc din 2008, abia acum s-a luat atitudine.

Deşi sunt cele mai noi blocuri, pereţii exteriori s-au umplut de igrasie

Deşi sunt cele mai noi blocuri, pereţii exteriori s-au umplut de igrasie

Igrasia, bat-o vina!
Circa 200 de nemulţumiţi au reclamat igrasia, apa care inundă subsolurile unde sunt boxele, deficienţe la instalaţiile sanitare şi electrice, de genul vrei să aprinzi becul în baie şi se aprinde în sufragerie sau curge apă caldă în WC, etc.
„Sunt multe probleme - intră apa în subsol, igrasie în dormitor. Au venit după un an şi au izolat. Nu există apartament fără probleme. La vecina se face condens de se strânge apa sub parchet”, spune Daniel Dobrinescu.

daniel dobrinescu

Daniel Dobrinescu, unul din locatarii cu probleme

„Caloriferele curg, igrasia a umplut doi pereţi, parchetul s-a rarefiat. Prietenii mei care locuiesc în cartier se plâng de aceleaşi lucruri”, spune Mădălina Timofte. Doi cetăţeni ne îndreaptă spre un balcon căruia i-a picat tencuiala şi ne arată faţada blocurilor din prima etapă. Supărat, un tânăr ce nu vrea să-şi declare identitatea spune: „Am izolat degeaba; ne-a ieşit igrasia prin izolaţie. Blocurile au garanţie doi ani de la recepţie, nici cât electrocasnicele. Au trecut doi ani, până câştigă primăria procesul, nu ne mai repară nimeni nimic. Dacă după doi ani arată aşa, peste trei e mai rău ca-n Şerpărie”.

faţade

Faţadele au început să se jupoaie

S-au dat reciproc în judecată

 „Constructorul, Protectchim Vâlcea, a dat în judecată Cosloc, solicitând daune de 2,6 milioane pentru neefectuarea plăţilor la timp. În replică, Consloc a acţionat în instanţă constructorul pentru deficienţe ale lucrărilor. Ne aflăm în stadiul de expertiză la apartamentele cu probleme”, declară primarul Darius Vâlcov.



Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite