Slatina: Sute de elevi din generaţia messenger au dat testul calculatorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 800 de elevi din judeţul Olt au intrat astăzi în laboratoarele de informatică, în vederea susţinerii probei de competenţe digitale din cadrul examenului de maturitate. Proba de competenţe digitale se va încheia pe 29 aprilie.

Liceenii au arătat în 90 de minute ce noţiuni au privind sistemul de bază al informaticii. De asemenea, candidaţii au demonstrat dacă ştiu să utilizeze un computer, să lucreze cu fişiere şi să folosească reţeaua de internet. La sfârşit, liceenii au primit calificative, şi nu note.
Următoarea probă a examenului de maturitate, evaluarea competenţelor lingivistice într-o limbă modernă, va avea loc în perioada 31 mai-4 iunie. Peste 4.600 de absolvenţi de clasa a XII-a din Olt vor susţine prima probă scrisă la limba şi literatura română pe 28 iunie. Pe 30 iunie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar pe 2 iulie liceenii vor susţine ultima probă a BAC-ului, la alegere. Rezultatele parţiale vor fi afişate pe 4 iulie, zi în care se vor depune şi contestaţiile, iar cele finale pe 8 iulie.


680 de elevi olteni au simulat proba de competenţe digitale

Simularea s-a desfăşurat în 26 de unităţi şcolare din Olt şi au susţinut-o numai elevii care au dorit să-şi evalueze cunoştinţele în domeniul calculatorului şi totodată cei slab pregătiţi.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite