Slatina: Sute de absolvenţi, şomeri cu acte în regulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii de liceu sau facultate sunt nemulţumiţi de lipsa locurilor de muncă în domeniile pentru care s-au pregătit în timpul studiilor. Aceştia devin şomeri încă de pe băncile şcolii.

Sute de tineri absolvenţi slătineni devin şomeri imediat ce termină şcoala. Dan Rotaru are 19 ani şi este proaspăt absolvent al liceului. Şi-a căutat un loc de muncă, dar nu a găsit nimic care să-l mulţumească. „Am terminat economicul şi nu am reuşit să mă angajez la nicio firmă. Toate cer experienţă minim un an. În cazul acesta niciun tânăr nu are şanse de angajare. Acum sunt şomer şi mă gândesc să plec în afară la muncă. Este singura soluţie de a-mi câştiga singur banii. Ar trebui ca toţi tinerii să poată beneficia de un loc de muncă după ce termină studiile”, a povestit Dan.

„Ca student devii şomer încă din primul an de facultate”

În această situaţie s-a aflat şi Mirela Procop care după ce a stat timp de un an în şomaj, a plecat în Spania, la muncă. „Am terminat literele, iar timp de un an am stat în şomaj şi am încercat să mă angajez, dar nu am găsit nimic. Am plecat în Spania şi am reuşit să-mi găsesc un loc de muncă, iar acum pot să spun că sunt mulţumită de alegerea pe care am făcut-o. Ca student devii şomer încă din primul an de facultate”, a spus tânăra. Potrivit unor statistici  oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, din cei aproximativ 4500 absolvenţi de liceu de anul acesta, la nivelul judeţului Olt,  468 dintre aceştia beneficiază de şomaj, „Faţă de anul trecut numărul acestora este în creştere. În 2009, la începutul lunii iulie, beneficiau de şonaj  607 absolvenţi de liceu şi facultate. La aceeaşi dată anul acesta s-au înregistrat 629 de şomeri”, ne-a declarat Elena Iordache, purtătoarea de cuvânt a AJOFM Olt.

Mii de şomeri

În anul 2010 s-au înregistrat un număr de 14.496 de şomeri la nivelul judeţului Olt dintre care 7.717 sunt şomeri indemnizaţi cu 75%, iar 629 indemnizatie de somaj 50%. 6.779 din numărul total de şomeri nu beneficiază de şomaj.


Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite