Slatina: Străzile sunt sparte pentru schimbarea reţelei de apă şi canalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările vor dura 30 de luni, traficul urmând să fie îngreunat sau deviat
Lucrările vor dura 30 de luni, traficul urmând să fie îngreunat sau deviat

Reţelele de apă şi canalizare din Slatina vor fi reabilitate şi extinse printr-un proiect cu fonduri europene al Companiei de Apă Olt.

Proiectul Companiei de Apă Olt privind reabilitarea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare în Slatina a fost demarat săptămâna aceasta. Început cu o întârziere de opt luni de zile, datorită unui proces de constituţionalitate privind consiliul de rezolvare a contestaţiilor, proiectul va trebui finalizat în 30 de luni, altfel CAO riscând să piardă finanţarea europeană, în valoare de circa 42 milioane euro. Constructorul SC Tehnologica Radion SRL Bucureşti s-a pus pe treabă, primele puncte de lucru fiind stabilite în zona Vâlcea. Deoarece strada este spartă exact pe mijloc, lucrarea este protejată cu panouri, iar circulaţia dirijată de un manager de trafic. „Traficul va fi îngreunat, dar nu blocat. În zona staţiei de salvare trebuie găsită o soluţie de deviere.”, declară Florea Raţă, director Compania de Apă.

Conducte vechi de aproape un secol


„Cele mai vechi reţele orăşeneşti sunt în centrul istoric, unde avem canalizare de peste 70 de ani şi apă introdusă de nemţi acum 99 de ani. În oraş, nu toate străzile au reţele vechi. În mai multe zone primăria a făcut schimbarea reţelei cu conductă nouă, din polietilenă.”, mai declară directorul Raţă.
Reţelele de apă vor fi reabilitate pe 11 străzi şi extinse pe zece zone, iar cele de canalizare vor fi reabilitate pe 12 străzi şi extinse pe alte opt străzi.
„Am început cu strada Ecaterina Teodoroiu şi vom continua canalizarea cu Cireaşov şi Drăgăneşti. Se va lucra la reţeaua de apă pe Aleea Rozelor, zona Vâlcea, apoi zona Steaua. Nu vom încurca tot oraşul odată”, spune Florea Raţă.
La nivelul judeţului, proiectul cuprinde cinci oraşe şi are o valoare de aproape 72 milioane euro. Lucrările au fost demarate zilele acestea şi la Potcoava şi Scorniceşti, urmând ca în maximum două săptămâni să înceapă la Drăgăneşti şi Piatra-Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite