Slatina: Strada Strehareţi este scumpă şi plină de gropi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă terenurile din zona Cireaşov fac cu ochiul investitorilor imobiliari, gropile de pe strada Strehareţi distrug maşinile şi nervii slătinenilor. Chiar dacă este considerată zonă rezidenţială, cu vile şi blocuri noi, şoseaua arată ca un drum de ţară.

Zona Cireaşov este în plină dezvoltare. Metrul pătrat de teren este aproximativ 50 de euro, iar foarte mulţi slătineni contruiesc aici case. Tot lângă pădurea Strehareţi se vor ridica şi două blocuri cu locuinţe ANL.
Tot boom-ul imobiliar dispare când treci cu maşina prin zecile de gropi adânci şi mari de pe strada Strehareţi. Expresia „îţi rupi maşina în două” se potriveşte perfect peisajului din zonă. „Eu trec zilnic pe aici şi am învăţat gropile, dar când văd cum oameni care nu cunosc zona dau cu maşinile în câteva din gropanele astea, mi se rupe sufletul. De multe ori şi eu mai dau în ele aşa că la mine schimbatul bucşelor şi pivoţilor este la ordinea zilei”, a spus Ion Mihalcea, de 46 de ani, inginer.


Autorităţile locale promit reabilitarea zonei



Încă de când intri pe strada Strehareţi, dinspre Oituz, te întîmpină câteva gropi mici, cu cât înaintezi pe stradă, numărul lor se măreşte şi gropile cresc. Cea mai mare, aflată pe la mijlocul străzii  are 3,90 de metri lungime, 1,60 lăţime şi 20 de centimetri adâncime. Pe locul II se află o groapă de 2,30 metri lungime, 1,20 lăţime şi 16 centimetri adâncime.
„Eu mi-am cumpărat anul trecut un teren aici. Erau promisuni de la primărie că vor amenaja zona, că vor introduce gaze, dar văd că tot cu gropile acestea am rămas. Când plouă, toate se umplu de apă, de parcă am fi la ştrand”, a spus Aurel Tonciu, de 31 de ani.
Autorităţile locale au cumprins zona Cireaşov, din care face parte şi strada Strehareţi în programul de reabilitare. Din creditul de 45 000 000 de lei pe care Primăria Slatina la contractat luna trecută, 5 000 000 de lei au fost alocaţi pentru modernizarea acestei zone. „Vrem să amenajăm această parte a oraşului. Vom aduce utilităţi şi vom asfalta străzile. Aici se vor construi şi două blocuri ANL, dar şi case ale cetăţenilor din Slatina”, a spus Minel Prina, administrator public în cadrul Primăriei Slatina.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite