Slatina: Stomatologul bătăuş, primul vizat de disponibilizarea din dispensarele şcolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anghelescu a lovit în ianuarie o asistentă însărcinată
Anghelescu a lovit în ianuarie o asistentă însărcinată

11 medici şi asistenţi de la cabinetele şcolilor şi liceelor slătinene îşi vor pierde locul de muncă până în decembrie

Direcţia de Protecţie şi Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Slatina va reduce posturile Serviciului Asistenţă Medicală şi Comunitară. În cabinetele medicale din unităţile de învăţământ din municipiu sunt în plată în prezent 13 medici generalişti, şase medici dentişti, 56 asistenţi medicali şi trei mediatori sanitari. Disponibilizarea vizează 19 posturi. Cum opt sunt vacante, vor fi date afară 11 persoane- trei medici şi opt asistenţi.
Consilierii locali au aprobat vinerea trecută criteriile care vor sta la baza disponibilizării: abateri disciplinare în ultimele 12 luni, pensionarea pentru limită de vârstă, cumul a două sau mai multe funcţii sau pensie cu salariul, dar şi desfăşurarea unei activităţi private. Măsura nu va afecta doi soţi care lucrează în aceeaşi unitate, fiind desfăcut contractul de muncă al celui cu salariul mai mic. Vor scăpa de triere persoanele care au în îngrijire copii, precum şi salariaţii care mai au trei ani până la pensionare. Ultima soluţie va fi evaluarea profesională.
Noua organigramă va intra în vigoare începând cu data de 1 decembrie.

Disponibilizaţii pot opta pentru creşe

Măsura a fost luată în urma aplicării principiului proporţionalităţii, legislaţia privind normarea stabilind un număr minim de elevi de care să se ocupe un medic sau un asistent. „Ordonanaţa 653/2001 prevede un post de asistent pentru 60 - 100 de preşcolari sau 800 - 1.000 de elevi. Un medic are repartizaţi 2.000- 2.500 de preşcolari şi elevi. Din cele 11 dispensare şcolare din municipiu, prea puţine îndeplinesc normarea. Spre exemplu, niciun dispensar nu are 2.500 de elevi. Avem dispensare unde sunt 700 de copii cu toţii”, declară Floarea Pepene, inspector resurse umane în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială.
Au fost identificate deja primele victime ale disponibilizării: un medic cu sancţiune disciplinară şi doi care îndeplinesc condiţii de pensionare, cinci asistenţi care se încadrează pentru pensionare şi o asistentă care a fost de acord să se mute la creşă. „Avem posturi vacante la creşele de copii. Disponibilizaţii pot opta pentru locurile unde pesonalul se află în concediu pentru creşterea copilului”, mai declară inspectorul Pepene.

INFO BOX
Stomatologul bătăuş va fi disponibilizat


Printre doctorii care vor părăsi sistemul asistenţei medicale şcolare se numără stomatologul Florin Anghelescu, acesta îndeplinind condiţia aplicării unei sancţiuni disciplinare în ultimele 12 luni. Medicul cabinetului de stomatologie de la Colegiul Minulescu a fost sancţionat de către comisia de disciplină cu reţinerea a zece la sută din salariu pe trei luni de zile, după ce a bătut o asistentă. În luna ianuarie, Anghelescu a lovit-o pe assitenta Patricia Ardeleanu cu pumnii şi picioarele peste faţă şi spate, fără a-i păsa că aceasta este însărcinată în patru luni. Motivul a fost că asistenta ar fi lipit o gumă de mestecat pe un dulap.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite