Slatina: Stocul de vaccin gripal pandemic s-a epuizat în Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Olt a rămas fără vaccin gripal pandemic, după ce la sfârşitul săptămânii  trecute s-a obţinut o suplimentare de 15.000 de doze. Acestea au fost repartizate astăzi medicilor de familie olteni dar şi celor două centre de vaccinare de la Slatina şi Caracal.

Odată cu epuizarea primei tranşe de doze de vaccin gripal pandemic, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt au solicitat o suplimentare. „Am primit 19.000 de doze în prima tranşă care au mers la elevii cu vârsta peste 16 ani, personalul medico-sanitar şi la cadrele MAI dar şi la celelalte categorii de risc. Acestea s-au epuizat şi am obţinut o suplimentare de 15.000 de doze care au ajuns vineri în depozitele noastre, dar astăzi dimineaţă s-au epuizat toate“, a explicat dr. Marinela Madan, director adjunct în cadrul DSP Olt. Cele 15.000 de doze au fost repartizate medicilor de familie olteni dar şi celor două centre de vaccinare de la Slatina şi Caracal.
Potrivit dr. Marinela Madan nu se ştie când sau dacă va mai primi Oltul vaccin gripal pandemic. Totodată aceasta îi îndeamnă pe oameni să meargă să se vaccineze la medicii de familie. „Prioritară este vaccinarea la medicul de familie. Centrele de vaccinare sunt pentru populaţia neasigurată sau aflată în tranzit“, a explicat aceasta. 


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite