Slatina: Ştefania Stoica pune suflet în fiecare buchet de flori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefania Stoica
Ştefania Stoica

Este florăreasă de mai bine de nouă ani şi îşi iubeşte meseria la fel ca în prima zi. Fiind o angajată model, şefa ei a botezat florăria cu numele ei.

A rămas fără mamă pe când era în clasa a XI-a, iar după terminarea liceului a trebuit să îşi găsească un loc de muncă pentru a se putea întreţine. A căutat peste tot şi până la urmă s-a angajat la o florărie. „Am rămas fără mamă prin liceu şi o perioadă mi-a fost foarte greu fără ea. Imediat după liceu m-am angajat la o florărie. Niciodată nu mă închipuiam stând în stradă şi vânzând flori“, a spus Ştefania. I-a plăcut foarte mult meseria de florăreasă şi de atunci încântă slătinenii cu buchetele de flori pe care le realizează.

Şefa, o a doua mamă

„Am refuzat multe alte locuri de muncă de-a lungul anilor, care poate erau mai comode ca meseria asta. Îndrăgesc florile foarte mult şi de aceea de nouă ani de zile fac buchete de flori pentru slătineni“, ne-a povestit Ştefania. Este o persoană ambiţioasă şi pune suflet în ceea ce face. Soarta i-a surâs Ştefaniei şi a întâlnit o persoană care a ajutat-o foarte mult în viaţă. Este vorba de cea care a învăţat-o cum se facă primul buchet de flori, o prima lumânare de nuntă sau diferite aranjamente florale, şefa ei care cu timpul i-a devenit a doua mamă.
„Îi datorez tot ce am realizat până acum. Ea este ca o mamă pentru mine. M-a angajat atunci când viaţa nu oferea prea multe alternative şi a avut grijă de mine de atunci şi până acum. Mi-a oferit un loc de muncă, m-a învăţat meserie şi mi-a dat o garsonieră în care să locuiesc. Întotdeauna a fost alături de mine şi m-a susţinut când mi-a fost mai greu“, a spus florăreasa.

O comandă nu întârzie niciodată

De dragul ei, Ionela Stoian a botezat florăria după numele angajatei. „Mă bucur mult atunci când vorbesc cu ea sau când o ajut la treabă. A denumit chiar şi firma după numele meu. Este o persoană cu totul deosebită şi sper ca într-o bună zi să mă pot ridica şi eu la nivelul ei“, ne-a mărturisit Ştefania, cu emoţie în glas.
O zi obişnuită de muncă pentru Ştefania se desfăşoară în jurul florilor. Se trezeşte la ora şase dimineaţa şi începe să-şi planifice ziua de lucru. Lucrează la comenzile care au mai rămas şi le onorează pe cele din ziua respectivă. Pune accent pe calitatea cu care sunt executate buchetele şi pe respectarea termenului promis clientului. Nu întârzie niciodată. „Pentru mine cel mai important lucru este atunci când vezi clientul mulţumit. În clipa aceea îţi dai seama că nu ai muncit degeaba şi că munca ta este apreciată. Toţi clienţii mei pleacă mulţumiţi şi revin de fiecare dată. Pe unii dintre ei îi cunosc foarte bine pentru că trec zilnic şi iau flori. Iubesc această meserie şi nu cred că acum aş putea să fac altceva pentru că ador să fiu florăreasă“, a spus Ştefania.

Întrebări şi răspunsuri
Care este cel mai dificil aranjament floral pe care l-aţi realizat?
Ş.T.: Lumânările de nuntă sunt printre cele mai dificile. Trebuie executate cu mult bun gust. Atenţia la detalii este cea mai importantă pentru că numai aşa poţi să faci clientul mulţumit.
Ce le recomanzi clienţilor nehotărâţi?
Ş.T.: Să se uite în catalogul nostru. Acolo sunt prezentate mai multe modele de buchete, aranjamente florale, lumânări de nuntă şi multe altele pe care clienţii le pot alege sau să ceară noi modele.

Ce-i place
„Oamenii cinstiţi care niciodată nu te-ar înşela nici măcar cu un ban. Ador mult să comunic cu oamenii şi să fiu înconjurată de ei. Cel mai mult mă bucur când văd că oamenii zâmbesc.“
Ce nu-i place
„Detest oamenii care au mai multe feţe. Cei care îţi spun în faţă ceva şi te vorbesc  după aceea pe la spate. Ar fi bine să-şi vadă mai mult de viaţa lor decât de a altora.“

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite