Slatina: Stadionul 1 Mai refăcut cu 1 000 000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale par să nu simtă criza economică şi continuă investiţiile şi modernizările în oraş. Cel mai nou obiectiv este stadionul 1 Mai, locul unde pasc caii şi vacile rromilor.

Autorităţile locale vor să reînvie stadionul 1 Mai şi gloria echipelor de fotbal slătinene din perioada comunistă care jucau în prima ligă. Primăria Slatina vrea să renoveze stadionul şi gazonul şi să facă o pistă de alergare. Brazdele din fostul teren nu vor fi aruncate, ci refolosite cu ele amenajându-se stadionul III, acolo unde se vor antrena jucătorii înainte de marile competiţii.
După ce în ultimii ani stadionul 1 Mai a fost mai mult păşune pentru animalele rromilor decât loc pentru competiţiile sportive, acum autorităţile locale au început reabilitarea lui. Primăria Slatina a alocat 1 000 000 de lei pentru refacerea gazonului, a canalizării şi construirea unei piste de alergare. „Se va reface suprafaţa de joc şi tot ce ţine de partea de canalizare, staţii de pompare. Pentru că ani de zile nu a funcţionat canalizarea, a fost distrus aproape în totalitate terenul”, a explicat Minel Prina, administrator public din cadrul Primăriei Slatina.

Stadion pentru Divizia B

Reabilitarea stadionului părăsit de la marginea oraşului vine după ce echipele de fotbal din Slatina au obţinut rezultate bune în campionat. ALRO Slatina a promovat în liga a II-a, iar CSM Slatina a ajuns, după numai un an de la înfiinţare, în liga a III-a. „În scurt timp vom putea reintroduce Stadionul 1 Mai în circuitul sportiv, iar cele două echipe de fotbal slătinene vor putea juca aici. Va fi omologat pentru Divizia B”, a spus Prina.
Stdionul 1 Mai nu a mai fost niciodată reabilitat în cei peste 30 de ani de când a fost inaugurat.
Pentru slătineni, mai importante sunt străzile pline de gropi decât reabilitarea stadionului. „Nu spune nimeni că nu se fac lucruri bune în oraş, dar cred că autorităţile ar trebui să acorde o importanţă mai mare străzilor care arată ca după război. Sunt pline de gropi şi ne distrug maşinile. Când o să se apuce de astfaltare, că dacă mai trece o iarnă peste ele, se alege praful”, a spus Iulian Motrocea, de 38 de ani, distribuitor.

Alte investiţii cu bani de la bugetul local

Alte două proiecte pe care autorităţile vor să le finalizeze în acest an sunt şi Expo Parcul de la Casa de Cultură a Sindicatelor, investiţie de 20 de milioane de lei care a îmceput anul trecut, dar şi Complexul Cultural Eugen Ionescu, cu cele două săli de cinema 3D şi o sală de teatru, investiţie de 2,5 milioane de euro.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite