Slatina: Spitalul Judeţean va fi administrat în duet: şi de primărie, şi de consiliul judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Minsterele Administraţiei şi Internelor şi cel al Sănătăţii şi-au dat acordul pentru ca Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina să fie administrat în parteneriat de Consiliul Judeţean Olt şi de Primăria Slatina. Cheltuielile celei mai mari unităţi sanitare din judeţ vor fi suportate, în mod egal, din bugetul judeţului şi cel local.

Spitalul Judeţean de Urgenţă va avea doi administratori. Consiliul Judeţean Olt a propus Primăriei Slatina la sfârşitul anului trecut asocierea pentru finanţarea cheltuielilor, în proporţii egale. Propunerea, una inedită în ţară, având în vedere că spitalele au fost preluate fie de consiliile locale, fie de cele judeţene, dar în niciun caz prin asociere, i-a surâs primarului Vâlcov, care nu a ezitat să accepte să împartă şefia, cu atât mai mult cu cât primăria se arătase interesată de preluarea spitalului şi atunci când Consiliul Judeţean refuza să-l preia cu datorii.
Asocierea a fost acceptată la sfârşitul săptămânii trecute de către MAI, după ce Ministerul Sănătăţii şi-a declinat competenţa. Primarul Darius Vâlcov a anuţat ieri că reprezentanţii celor două unităţi administrative lucrează la proiectele de hotărâri prin care va fi parafată asocierea, declarând că primăria are în plan să investească circa cinci milioane de euro în reabilitarea Maternităţii.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite