Slatina: Spitalul Judeţean se pregăteşte de angajări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a funcţionat câteva luni fără niciun medic după plecarea lui Mircea Tuşciuc, la Secţia Ortopedie Infantilă lucrează acum un doctor specialist.

Problemele Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina privind deficitul de personal sunt pe cale de a se rezolva. Ministerul Sănătăţii a alocat acestei unităţi 10 posturi pentru medici, 10 pentru asistenţi medicali şi alte două posturi pentru personal auxiliar. „Ca un prim pas, această deblocare de posturi e un lucru bun. După ce am primit această aprobare de la minister, acum aşteptăm acordul pentru a face angajări. Sperăm ca până la sfârşitul anului să reuşim“, a spus Nicu Vladu, managerul SJU Slatina.

„Nu ştim câţi medici s-ar putea prezenta la concurs“

Posturile pentru medici sunt împărţite astfel: trei posturi Anestezie şi Terapie Intensivă, dintre care două pentru rezidenţi în anul patru şi unul pentru medici specialişti, Cardiologie – un post pentru medici specialişti, Unitatea Primiri Urgenţe – trei posturi, unul pentru rezidenţi în anul patru şi două pentru specialişti, Neonatologie, Chirurgie Generală şi Ortopedie Traumatologie, câte un post pentru medici specialişti. „Dacă pe lângă aceste 20 de posturi deblocate, ministerul ar mai aproba alte 20 de posturi lucrurile ar merge bine la Spitalul Slatina. Deocamdată ne e teamă că nici primele 10 posturi pentru medici nu s-ar putea ocupa. Nu ştim câţi medici s-ar putea prezenta la concurs“, a explicat managerul SJU Slatina.
Problemele de la Secţia Ortopedie Infantilă au fost şi ele rezolvate. După ce medicului Mircea Tuşciuc i-a fost desfăcut contractul de muncă, secţia a rămas fără niciun doctor. Conducerea spitalului a încheiat însă un contract de prestări servicii cu medicul Gheorghe Ciobanu, care a înfiinţăat aceasstă secţie.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite