Slatina: Spitalul Judeţean angajează un medic pensionar în locul lui Tuşciuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina apelează la colegii de la Craiova pentru a trata cazurile de chirurgie şi ortopedie infantilă.

Plecarea chirurgului Mircea Tuşciuc a creat şi alte probleme la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina. Un singur medic se mai ocupă acum de cazurile de chirurgie şi ortopedie infantilă. Conducerea unităţii sanitare a început deja demersurile pentru angajarea unui alt doctor. „Se fac toate demersurile către Ministerul Sănătăţii pentru a-l rechema de la pensionare pe doctorul Gheorghe Ciobanu. Colaborăm foarte bine cu colegii de la Craiova şi mai trimitem la ei, dar Spitalul Judeţean Slatina pierde foarte mult din cauza asta“, a spus Romeo Stănculescu, directorul medical al SJU Slatina.

Condiţii pentru reîntorcerea la spital

Doctorului Gheorghe Ciobanu, care s-a pensionat în 2009, nu-i surâde ideea de a se reîntoarce la spital. Însă pentru că îşi doreşte ca secţia înfiinţată de el să nu fie închisă, a acceptat propunerea conducerii SJU Slatina.
„Nu sunt încântat deloc. Eu am renunţat la cariera universitară pentru a-mi face meseria la Slatina, am făcut compartimente, secţia, şi am fost de două ori director. Aş fi vrut să renunţ la pensie şi să lucrez în continuare la spital dar nu am fost lăsat. Acum sunt chemat pentru că nu mai au oameni. Eu am o pensie mai mare decât salariul şi lucrez la un cabinet particular acum“, a declarat medicul Gheorghe Ciobanu. Reîntoarcerea la serviciu a doctorului Ciobanu, se va face numai în anumite condiţii, stabilite de acesta. „Eu le-am spus că mă întorc numai dacă mă plătesc conform titulului de medic primar, şi pe o perioadă determinată, până la ocuparea postului prin concurs“, a explicat medicul Ciobanu.

INFOBOX
Cum a rămas Mircea Tuşciuc şomer?


Chirurgului Mircea Tuşciuc i-a fost desfăcut contractul de muncă în urmă cu o săptămână după ce un pacient de numai 9 ani al acestuia a murit. Tragedia a avut loc în urmă cu o lună de zile, iar conducerea spitalului a luat măsuri drastice în ceea ce-i priveşte pe medicii Mircea Tuşciuc şi Paul Iancu, care s-au ocupat de copilul din comuna olteană Şerbăneşti.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite