Slatina: Spitalul Judeţean a cheltuit 100.000 de lei pentru a repara tomograful

0
Publicat:
Ultima actualizare:

11 angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina au fost trimişi în concediu de odihnă timp de o lună, după ce computerul tomograf al unităţii medicale s-a defectat.

Computerul tomograf al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, care nu mai funcţionează de aproape o lună, din cauza unei defecţiuni, va putea fi folosit din nou de astăzi. Conducerea unităţii medicale a reuşit să facă rost de piesa care trebuia înlocuită, iar aparatul va fi dat în funcţiune. Astfel, pacienţii care au nevoie de astfel de investigaţii nu vor mai fi trimişi la alte unităţi medicale din oraş sau chiar la Craiova, ci vor putea fi examinaţi în spital.  Conducerea unităţii medicale  a cheltuit o grămadă de bani pentru a repara tomografdul şi speră ca acesta să nu se mai strice curând. „Piesa care trebuia înlocuită a fost adusă din Olanda şi a costat un miliard de lei vechi. Am fost nevoiţi să facem licitaţie publică pentru achiziţionarea acesteia. Începând de astăzi, computerul tomograf va fi pus în funcţiune. Este un aparat pertformant de care avem nevoie. Se află în dotarea spitalului de trei ani, iar de când am venit la conducerea acestui spital s-a mai stricat odată. Sperăm să nu se mai defecteze curând”, a spus Nicu Vladu, managerul Spitalului Slatina.

Concediu de odihnă „forţat”

Pe perioada cât tomograful nu a funcţionat, personalul medical care lucrează cu acest aparat a fost în concediu de odihnă. „Cei 11 angajaţi care lucrau cu computerul tomograf au intrat în concediu de odihnă. De ieri s-au întors la muncă şi îşi vor continua activitatea”, a mai spus managerul unităţii medicale.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite