Slatina: Spitalul Judeţean, dotat cu aparatură de 80.000 de euro pentru operaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii slătineni spun că acest tip de intervenţie chirurgicală este indicat pentru că pacienţii se refac în doar câteva zile.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost dotat zilele trecute cu aparatură performantă de ultimă generaţie. Este vorba despre un aparat Karl Storz, în valoare de 80.000 de euro, care a fost primit de la Consiliul Judeţean Olt, după semnarea protocolului de preluare a unităţii medicale. “Este o linie chirurgicală laparoscopică de care aveam nevoie şi e la zi cu ceea ce priveşte tehnologia în acest domeniu. A fost pusă în funcţiune şi deja se operează cu noua aparatură pe care am primit-o cu titlu gratuit. Noi aveam un sistem de operaţie laparoscopică, dar era foarte vechi”, a spus Nicu Vladu, managerul Spitalului Slatina. Pacienţii care aleg acest tip de operaţie trebuie să se programeze cu câteva zile înainte de intervenţie.

Operaţii de câteva minute

Noul aparat realizează incizii mici între cinci şi 15 milimetri, iar organele sunt vizualizate pe monitoare. “Noua linie chirurgicală laparoscopică poate fi folosită la o gamă largă de operaţii. Începând de la laparoscopii diagnostice cu anumite indicaţii formulate extreme de riguros şi mergând până la chirurgia căilor biliare,  extrahepatice, ulcere perforate, hernii inghinale sau apendiceptomii. Intervenţia chirurgicală cu acest aparat durează între 35 de minute şi 3-4 ore”, a explicat medical Gabriel Chiriac, şeful Secţiei de Chirurgie a Spitalului Slatina. Medicii spun că majoritatea pacienţilor aleg acest tip de operaţie întrucât perioada de recuperare este rapidă. “Recomand pacienţilor acest tip de operaţie. Este indicată pentru că incizia parietală este mai mică, iar asta duce la o suferinţă mai puţină, iar sechelele sunt de obicei absente sau minime. Nu toate intervenţiile chirurgicale pot fi făcute cu această linie laparoscopică. Depinde de tipul de intervenţie şi de boala pacientului”, a mai spus medicul Chiriac.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite