Slatina: Specializaţi pe bani europeni pentru a deveni funcţionari publici de carieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul a fost lansat ieri de către specialiştii Serviciului Dezvoltare Regională al CJ Olt
Proiectul a fost lansat ieri de către specialiştii Serviciului Dezvoltare Regională al CJ Olt

Angajaţii Consiliului Judeţean Olt şi unităţilor subordonate vor fi specializaţi în achiziţii publice, managementul proiectelor şi limba engleză. Proiectul cu finanţare europeană are o valoare de 650.520 lei.

Consiliul Judeţean Olt (CJ) este beneficiarul unui proiect cofinanţat din Fondul Social European, cu o valoare de 650.520 lei, dintre care 514.692 lei nerambursabili. Acesta prevede specializarea proprilor funcţionari publici, dar şi a celor din instituţiile subordonate- Protecţia Copilului, Serviciul Judeţean de Pază, Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale, Ansamblul Profesionist „Doina Oltului”, Şcoala Populară de Arte şi Meserii, Muzeul Judeţean, Evidenţa Persoanelor, SAM Balş, Şcoala Specială Balş, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională şi Camera Agricolă.

Trei cursuri pentru toţi doritorii
„Este singurul proiect de formare a personalului adult pe care Consiliul Judeţean l-a obţinut ca şi finanţare, pentru că până acum ne-am canalizat eforturile spre accesarea proiectelor de infrastructură. Contractul de finanţare a fost semnat în decembrie 2010, iar contractul de execuţie va fi semnat pe 3 iunie. Sperăm ca până la la sfârşitul anului să finalizăm implementarea”, a declarat Daniela Lungu, şeful Serviciului Dezvoltare Regională.
Grupul ţintă al proiectului este format din 130 de funcţionari ai CJ şi 69 din unităţile subordonate, care vor participa la cursuri de achiziţii publice, managementul proiectelor şi limba engleză.
„Mă interesează aceste cursuri. Intenţionez să mă înscriu la limba engleză şi managementul proiectelor, deşi nu ar strica nici celălalt. Avem şansa de a ne creşte nivelul de cunoştinţe de specialitate, fără a plăti din buzunarul nostru”, spune Vasile Lolea, referent superior Relaţii cu publicul, registratură.
Scopul proiectului este acela de a crea un corp de funcţionari publici de carieră, capabil şi profesionist în administraţia publică locală. „Singura condiţie este ca angajatul să-şi exprime dorinţa de a se înscrie la un modul sau chiar la toate. Dacă vom avea mai mulţi înscrişi, nu-i vom exclude, vor putea participa toţi”, susţine şefa proiectelor.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite