Slatina: Soţul doctoriţei şpăgare, preotul Berca, bănuit de complicitate la luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doctoriţa Liliana Berca a prejudiciat statul cu peste 26.000 de lei
Doctoriţa Liliana Berca a prejudiciat statul cu peste 26.000 de lei

Preotul va fi audiat zilele acestea, iar dacă va fi găsit vinovat îşi va urma soţia în arest. Potrivit oamenilor legii, slujitorul domnului riscă până la 15 ani de închisoare.

Noi amănunte ies la iveală în cazul medicului expert Liliana Berca, de la Casa de Pensii Olt, care a fost arestată pe 20 octombrie după ce a fost prinsă  în flagrant în timp ce primea bani de la pacienţi pentru a-i pensiona pe caz de boală. Oamenii legii au descoperit că doctoriţa a eliberat ilegal certificate medicale la sute de persoane care primeau ajutor social, deşi nu aveau acte de identitate
„În urma situaţiei comunicate de la Casa de Pensii Olt s-a stabilit că medicul a eliberat ilegal certificate medicale la 415 persoane care beneficiau de ajutor social, dar care nu aveau acte de identitate, la alte 147 de persoane care nu deţineau documente medicale recente, iar la 536 de persoane care nu aveau trimitere de la primării pentru expertizare”, a explicat procurorul care anchetează cazul, Eugen Iacobescu. Potrivit acestuia, prin săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, doctoriţa a prejudiciat statul cu peste 26.000 de lei. Liliana Berca este cercetată în continuare în stare de arest, după ce la sfârşitul săptămânii trecute, magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins recursul făcut de aceasta, în care cerea să fie lăsată în libertate.

Urmează noi audieri

Oamenii legii îl suspectează pe Cristian Berca, soţul doctoriţei, de complicitate. Anchetatorii au surprins imagini cu el în timp ce ieşea cu plase de la cabinetul soţiei sale, pe care apoi le ducea acasă. „Urmează să-l audiem pe soţul doctorei. Se pare că el lua banii şi pachetele primite de aceasta şi le ducea acasă. Este bănuit de complicitate la luare de mită, iar dacă va fi găsit vinovat riscă până la 15 ani de închisoare”, a explicat Iacobescu. Oamenii legii nu exclud posibilitatea ca şi alţi preoţi şi medici, colegi cu soţii Berca, să fie implicaţi în acest caz.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite