Slatina: Soţii Popescu, care au murit în accidentul de la Saru, erau părinţii purtătorului de cuvânt al Primăriei Balş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi soţi din oraşul Balş şi-au pierdut astăzi viaţa, în urma unui grav accident de circulaţie care a avut loc pe DN 65, în Pădurea Saru. Cei doi se grăbeau să ajungă la un liceu din oraş întrucât bărbatul era profesor acolo şi avea ore. 

Tragedie pe DN 65 – E 574, la ieşirea din Pădurea Saru. Doi soţi din Olt,  părinţii purtătorul de cuvânt al Primăriei Balş, Cristian Popescu, au decedat astăzi după ce autoturismul cu care se deplasau a intrat sub un tir-cisternă care circula regulamentar.
Ilie Popescu, de 64 de ani, din Balş, profesor la Grupul Şcolar Industrial de Construcţii Maşinii din localitate, conducea un autovehicul Dacia Solenza, dinspre Slatina către Craiova. Maria, soţia sa, de 62 de ani, farmacistă, se afla pe locul din dreapta şoferului.
Poliţiştii au stabilit că bărbatul nu s-a asigurat la schimbarea benzii de mers, a lovit un tir şi a fost proiectat pe contrasens, unde a intrat sub un alt tir.
„Conducătorul autoturismului Dacia Solenza circula pe banda unu. A vrut să treacă pe banda doi, nu s-a asigurat, şi a intrat în coliziune cu un tir care circula în aceeaşi direcţie. Autoturismul a fost proiectat apoi pe sensul opus de mers, unde a fost lovit de un tir-cisternă, condus regulamentar. Şoferii celor două tiruri au fost conduşi la spital pentru recoltarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, a declarat comisarul Ilie Roşu, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Olt.

Au murit pe loc

În urma impactului violent, soţii Popescu au murit pe loc. Medicul de la Ambulanţa care s-a deplasat la faţa locului a spus că aceştia nu mai aveau nicio şansă să scape cu viaţă.  Ei au rămas prinşi între fiarele maşinii, din care nu a mai rămas nimic. Un echipaj de la Descarcerare a intervenit a pentru a scoate afară victimele. „S-a acţionat pentru descarcerarea şoferului şi a pasagerului din drepata sa, ambii fiind decedaţi. Intervenţia a durat aproximativ 30 de minute”, a spus Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Pompierii au curăţat carosabilul de combustibilul scurs din maşini mai bine de oră. Pe ambele sensuri s-au format coloane de maşini pe o distanţă de câţiva kilometri, iar şoferii au mers bară la bară.

Citeşte în Adevărul de Seară de mâine ce spun prietenii şi colegii soţilor Popescu despre cumplita lor moarte!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite