Slatina: Soluţia anticriză, pensionarea anticipată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce în luna mai a acestui an s-au depus aproape 300 de dosare de pensionare anticipată la Casa Judeţeană de Pensii Olt, în aceeaşi perioadă a anului trecut au fost numai 62 de solicitări.

Pe timp de criză cererile pentru pensionare anticipată au crescut simţitor. Sute de angajaţi olteni apelează la pensionarea înainte de termen pentru a scăpa de reducerile salariale sau de concedierile în masă făcute de firmele la care aceştia lucrează.  Pentru cei mai mulţi dintre salariaţi aceasta este ultima soluţie  pe care o au la dispoziţie pentru a-şi salva situaţia financiară. „Am lucrat de 16 ani la întreprindere, iar acum, pentru că este criză şi fabrica nu mai merge au început să ne dea afară. A trebuit să mă pensionez anticipat pentru că nu am avut altă soluţie la dispoziţie. Cine mă mai angajează pe mine în vremurile acestea? Dacă mai angajează pe undeva întotdeauna tinerii au prioritate în faţa celor mai în vârstă”, ne-a declarat Marin Pârvu, 57 ani, lucrător I.O.B. Balş.


Record de cereri depuse pentru pensionarea anticipată


În luna mai la Casa Judeţeană de Pensii Olt s-a înregistrat cel mai mare număr de cereri depuse de la începutul anului pentru dosare de pensionare anticipată. Au fost depuse 280 de cereri, în timp ce în luna mai a anului 2009 se înregistrau 62 de dosare depuse. „Cererile de pensionare anticipată au crescut în luna mai a acestui an cu 46,82 de procente din totalul dosarelor depuse în această lună. S-au înregistrat în total un număr de 598 de cereri de pensionare din care 280 cereri sunt pentru pensionare anticipată şi anticipată parţial. Faţă de anul trecut este o creştere foarte mare a numărului de dosare.”, a spus Silvia Drăghici directorul Casei Judeţene de Pensii Olt.

Peste 130.000 de pensionari, în Olt


Numărul total de pensionari din  judeţul Olt la data de 30.04 2010 era de 132.916 din care 2.173 sunt pensionari anticipat şi anticipat parţial, 23.222 pensionari de invaliditate, iar 107. 521 sunt pensionari de limită de vârstă şi urmaşi.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite