Slatina: Şoferul de tir rănit în accidentul de la Radomireşti este în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Craioveanul rănit joi seară în accident de la Radomireşti, unde două tiruri s-au ciocnit violent pe un pod din localitate, se află în stare gravă, la Spitalul de Urgenţă Craiova.


Marinel Fota, de 34 de ani, conducea un tir încărcat cu fier dinspre Roşiorii de Vede către Radomireşti. La intrarea în localitate, pe un pod, tirul condus de acesta s-a ciocnit cu un altul, încărcat cu orz, care a intrat pe contrasens. „Am depăşit o căruţă şi apoi am vrut să feresc nişte bătrâne care erau pe carosabil. Am intrat pe contrasens şi m-am lovit cu tirul care venea din faţă”, a spus Stelian Stan, de 59 de ani, din Constanţa, conducătorul tirului care a pătruns pe contrasens. În urma impactului, şoferul din Craiova a rămas încarcerat în cabina tirului. Un echipaj de la descarcerare l-a scos dintre fiare, bărbatul fiind preluat apoi de o ambulanţă care l-a transportat la spitalul Caracal. „Pacientul a ajuns la urgenţe în şoc hemoragic. Prezenta politrumatism prin accident rutier, truamatism forte le nivelul braţului stâng şi posibil fractură deschisă la un picior. A fost trimis la Spitalul de Urgenţă Craiova”, a explicat medicul de gardă, dr. Ştefan Bogdan Perscu de la Spitalul Caracal
 
Circulaţia, blocată zeci de minute

În urma impactului, încărcătura din ambele tiruri s-a răsturnat. Fierul a ajuns într-o râpă, iar orzul s-a împrăştiat pe carosabil. Mai mulţi angajaţi de la drumuri naţionale au intervenit pentru a curăţa drumul. „Circulaţia în zonă  a fost blocată aproximativ 40 de minute. După curăţarea carosabilului, traficul a fost reluat”, a spus Roxana Filip, de la Biroul de Relaţii cu Presa din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Olt. Poliţiştii îl cercetează acum pe şoferul care a provocat accidentul. „Conducătorii auto nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat Iulian Firănescu, din cadrul Poliţiei Rutiere Caracal.



Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite