Slatina: Şoferul băut de la ambulanţă a fost dat afară din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Mihai a trecut din nou prin comisia de disciplină
Gheorghe Mihai a trecut din nou prin comisia de disciplină

La nici o săptămână în care s-a urcat din nou la volanul ambulanţelor şoferul Gheorghe Mihai a fost dat afară pentru a doua oară.

A fost prins băut la volan în timpul serviciului, a fost dat afară, a câştigat în instanţă şi s-a reîntors la serviciu, iar acum i s-a desfăcut din nou contractul de muncă. Aşa se poate descrie în câteva cuvinte povestea şoferului Gheorghe Mihai, care a condus băut o Salvare. Fapta bărbatului de 53 ani nu a trecut neobservată de conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt. După ce în urmă cu o săptămână s-a întors la serviciu, ca urmare a decizie instanţei, bărbatul a fost băgat din nou în comisia de disciplină care a decis, pentru a doua oară, desfacerea contractului de muncă. „Vechea conducere nu a respectat toate procedurile atunci când a decis să-i desfacă contractul de muncă. Angajatul trebuia să treacă prin comisia de disciplină şi să declare cum s-a întâmplat fapta. Câţiva paşi nu au fost respectaţi şi el a fost dat afară în timp ce era în concediu medical“, a explicat Laurenţiu Moisiu, managerul SJA Olt.

Conducerea SJA Olt a căutat soluţii legale pentru a-l da afară

Acesta nu a acceptat ca şoferul să se întoarcă la serviciu. „L-am băgat în comisia de disciplină şi a dat declaraţii despre incidentul din luna noiembrie a anului trecut şi de data asta a fost la serviciu, nu mai era în concediu. Apoi comitetul director a decis desfacerea contractului de muncă“,a explicat Moisiu. Şoferul a refuzat şi de această dată să stea de vorbă cu reporterii Adevărul de Seară.
Gheorghe Mihai conducea o maşină a SJA Olt, la sfârşitul lunii noiembrie, când un echipaj de poliţie l-a oprit pe strada Ecaterina Teodoroiu din Slatina, pentru un control. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i s-a reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile şi a primit o amendă în valoare de 540 lei.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite