Slatina: Şoferii indisciplinaţi, datori vânduţi la primărie. Direcţia Taxe şi Impozite are de recuperat de la aceştia 400.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recordul îl deţine un taximetrist din Slatina, care are de achitat către primărie aproape 70.000 de lei.

Mii de şoferi slătineni care au încălcat legea în trafic nu se grăbesc să îşi achite amenzile. Conducerea Direcţiei de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Slatina spune că instituţia are de recuperat de la conducătorii auto 400.000 de lei din sancţiunile rutiere primite în 2010. “Încercăm să recuperăm banii de la şoferii care au primit amenzi, trimitem decizii, somaţii, iar dacă nici aşa nu le achită, ultima soluţie este poprirea pe salarii. În anul 2010, Direcţia de Taxe şi Impozite a încasat din amenzi rutiere 800.000 de lei, cu 10% mai mult faţă de 2009. Valoarea amenzilor este relativ aceeaşi în fiecare an. O mare parte din amenzile pe care le încasăm provin din sancţiuni rutiere”, a explicat Florin Barbu, şeful de la Taxe şi Impozite. Potrivit acestuia, cei mai mulţi bani din amenzi se încasează la sfârşitul lunilor martie şi septembrie, când sunt termenele de plată.

image

Cele mai multe amenzi, încasate de un “rechin”

Recordul amenzilor primite de la agenţii de circulaţie pe teritoriul municipiului Slatina îl deţine un taximetrist “rechin” din oraş, Florin Lingurar. Potrivit reprezentanţilor de la Taxe şi Impozite, acesta are de achitat aproximativ 70.000 de lei. Numai zilele trecute, în urma unor razii, poliţiştii de la Serviciul Rutier Olt au aplicat sute de amenzi şoferilor prinşi cu nereguli în trafic. O parte dintre conducătorii auto indisciplinaţi pot scăpa de amenzi, după ce intentează procese în instanţă. “Sunt puţin şoferii care scapă astfel de achitarea amenzilor. E vorba de numai 5-10 persoane  pe lună”, a mai spus Florin Barbu.  Potrivit acestuia, în topul persoanelor cu cele mai multe  multe amenzi se află şi o prostituată, Ionela Vladu, din Slatina. Femeia are de achitat 150.000 de lei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite