Slatina: Şmecheraşii parcărilor au început să fure blocatoarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şmecheraşii parcărilor neregulamentare au început să prindă şiretlicul sustragerii de la plată: forţează „ghearele” şi le fură.Înlăturarea „ghearelor” de pe roţi îl poate costa pe făptaş 350 de lei, altfel riscă să ajungă în instanţă.

În Slatina nu se mai parchează de câteva luni fără plată. Cine nu plăteşte taxa de parcare curentă sau pe cea de parcare ocazională, riscă să scoată bani buni din buzunar pentru a-şi putea mişca maşina. Dacă anul trecut, la introducerea regulamentului de parcare, şoferii mai erau iertaţi, de la începutul anului, „ghearele” metalice blochează toate maşinile care încearcă să înşele vigilenţa taxatorilor din parcările ocazionale. Peste două sute de şoferi au fost nevoiţi să scoată din buzunar, în loc de un leu pentru o oră de staţionare, de zece ori mai mult pentru deblocare.
„În ianuarie au fost blocate 203 maşini, iar alte 34 de autovehicule au fost ridicate. Odată cu instalarea vremii calde, va începe o adevărată campanie de ridicare a maşinilor abandonate. Dacă până acum am acţionat numai în parcările ocazionale, atenţionăm şoferii să plătească taxa curentă, pentru că vom trece şi la blocarea şi ridicarea celor găsite fără vignete!”, declară Lucian Şuşală, directorul Imobiliare Consloc, societate care administrează parcările.
„Este bine că s-a pus taxă, dar să se fi făcut întâi parcări pentru toate maşinile, iar pentru cei care plătesc taxă anuală să nu se mai ceară plata în cele ocazionale. Parcările de la noi nici numerotate nu sunt. Plăteşti pentru un loc pe care nu-l ai. Să traseze nişte straturi de asfalt nu puteau... Măcar le plăteam taxa, dar nu mai îmi troznea maşina din toate încheieturile”, spune şoferul Cristi Chiriţă.

Jos „ghearele” de pe maşini!

Şmecheraşii au început să le vină de hac „ghearelor”, aşa că nu a durat mult până ce au prins şiretlicul deblocării. Deja nouă şoferi s-au deblocat singuri şi au fugit, unii cu blocatoare cu tot. „Având numărul maşinilor, am înaintat adrese către Poliţia Locală şi Poliţia Municipiului pentru a solicita identificarea proprietarilor şi recuperarea prejudiciului- 100 de lei deblocarea, la care se adaugă 250 lei plus TVA distrugerea sau furtul blocatorului. Le trimitem adrese pentru o înţelegere amiabilă în 15 zile, iar dacă refuză, ne adresăm instanţei”, mai spune Şuşală.
„Am identificat proprietarii maşinilor ale căror roţi au fost deblocate, dar nu de către angajaţi Consloc, şi am transmis datele administratorului parcărilor. De asemenea, am prins la faţa locului doi şoferi care încercau să scoată blocajele, aceştia fiind amendaţi cu 800 de lei”, declară Adrian Pop, directorul Poliţiei Locale Slatina.
Imobiliare Consloc a vândut 10.000 de vignete, în condiţiile în care în municipiu sunt tot atâtea locuri de parcare modernizate, iar numărul maşinilor ajunge, conform Serviciului Înmatriculări Auto, la 35.000. În ianuarie, taxatorii au încasat 13.000 de lei din parcări ocazionale, iar parcometrele „au produs” 4.000 de lei.


INFO BOX
100 de lei deblocarea, 300 recuperarea

În Slatina funcţionează 341 de parcări curente cu plată, fără a se mai face distincţie zonală, şi 21 de parcări ocazionale. Tarifele pentru deblocare sunt cuprinse între 100 şi 200 lei, plus 50 de lei pentru fiecare 12 ore de întârziere la plată. După patru ore, maşina este ridicată, recuperarea costând 300 lei. Utilizarea parcărilor ocazionale se face pe bază de tichete, procurate de la taxatori de teren sau automate. Preţul stabilit pentru o oră de parcare este de 1 leu, iar pentru două ore de 1,5 lei. Plata este valabilă numai de luni până vineri între orele 9.00- 17,00, în rest parcările putând fi folosite doar de către deţinătorii de permise.
Taxa pentru parcare curentă este de 25 de lei pe an, valabilă numai pentru parcările modernizate.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite