Slatina: Slătinenii vor parca maşinile supraetajat, de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcarea multilevel va avea 130 de locuri, cu plată
Parcarea multilevel va avea 130 de locuri, cu plată

Parcarea multilevel din Slatina va fi gata de inaugurare până la sfârşitul anului, urmând să descongestioneze traficul din zona Spitalului Judeţean.

Veste bună pentru slătineni, dar şi pentru şoferii veniţi din tot judeţul care se bat zilnic pe un loc de parcare în zona Spitalului Judeţean: parcarea multietajată este, în sfârşit, finalizată şi va fi inaugurată de Sărbători. „Mai avem finisajele. Am montat bariere şi dispozitive de monitorizare a maşinilor pe fiecare palier şi sperăm că până la sfârşitul anului se va da drumul”, declară Liviu Belu, directorul Imobiliare Consloc, societatea în a cărei proprietate se află parcarea.

Au fost montate barierele şi dispozitivele de urmărire a maşinilor

Au fost montate barierele şi dispozitivele de monitorizare auto (foto)

Construcţia, sub forma unei găuri de cheie, are o suprafaţă de 1.415 metri pătraţi şi este dispusă astfel: parter plus două etaje plus terasă. 130 de maşini vor putea parca aici, contracost, autorităţile stabilind deocamdată doar sistemul de parcare ocazională- 1,5 lei pentru două ore, urmând să stabilească şi sistemul de parcare nocturnă sau prin abonament.
Investiţia se ridică la 4,1 milioane lei, construcţia fiind finalizată cu o întârziere de doi ani şi jumătate.

Slatina mai are nevoie de 25.000 de parcări

Slatina ar mai avea nevoie de 200 de astfel de parcări

Ar mai fi nevoie de 200 astfel de proiecte în Slatina (foto)


Dacă problema locurilor de parcare din zona spitalului se rezolvă prin parcarea multilevel, pentru restul zonelor slătinenii aşteaptă încă soluţia miraculoasă. Ar mai fi nevoie de încă 200 de astfel de parcări pentru ca municipiul să ajungă la normalitate. În prezent, în administrarea Consloc sunt doar 10.000 de locuri de parcare, în timp ce la Direcţia de Taxe şi Impozite sunt înregistrate 23.200 de autoturisme, iar la Serviciul de Înmatriculări Auto sunt înregistrate aproximativ 35.000 de maşini.
Consloc a vândut până acum circa 10.000 de vignete, iar şoferii care vor cumpăra de acum înainte permise, vor plăti pentru un loc pe care nu-l au.

INFO BOX

Lucrările au început în august 2007

Vestea ridicării unei parcări multilevel la Slatina a fost dată de autorităţi încă din anul 2006, în a cărui toamnă s-a emis autorizaţia de construire. Lucrările au fost demarate un an mai târziu, având termen luna mai 2008. S-au întâmpinat probleme de şantier, s-a schimbat constructorul, s-a vândut prin licitaţie şi, în sfârşit, parcarea a ajuns să fie finalizată.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite