Slatina: Sindicaliştii de la ALRO cer salarii mai mari cu 25%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Gheoghe Dobra declară că solicitarea sindicaliştilor este mult exagerată şi că fabrica abia acum a trecut de la pierdere la puţin profit.

Sindicatele de la ALRO sfidează criza şi cer creşterea salariilor cu 25%. Reprezentanţii salariaţilor spun că oamenii muncesc mai mult decât anul trecut, după ce uzina a concediat 1800 de oameni şi a închis o hală. Mai mult, preţul aluminiului a crescut considerabil, de la 1400 de dolari pe tonă, cât era anul trecut, la 2200 anul acesta. „Noi am cerut o creştere cu 25%, dar suntem dispuşi la negocieri. Anul trecut uzina a trecut printr-o perioadă grea şi am reunţat la mărirea salariilor, însă anul acesta nu mai putem accepta situaţia. Au trecut deja 60 de zile de la începerea negocierilor, iar dacă nu vom ajunge la o înţelegere, vom declanşa conflictul de interese“, a explicat Ion Ion, liderul sidicatului Solidaritatea.
În replică, patronatul spune că şi preţurile la materia primă, petrol, gaze şi curent necesare pentru producerea aluminiului au crescut considerabil, iar profitul obţinut de ALRO este minim.

„Solicitarea este tare exagerată“

Gheorghe Dobra, directorul general al uzinei de aluminiu spune că nici nu se pune problema unor creşteri salariale de 25% la ALRO şi îi sfătuieşte pe sindicalişti să accepte ceea ce li se oferă şi să încheie negocierile. „Solicitarea sindicatelor este tare exagerată. Am trecut de la pierdere la puţin profit şi nici vorbă să ne permitem asemenea creşteri salariale. Le-am făcut nişte propuneri, vor fi unele creşeteri, dar deocamdată nu pot spune cât, pentru că suntem în negocieri. Este spre binele angajaţilor să accepte propunerile noastre, pentru că altfel riscă să piardă totul. “, a declarat astăzi pentru Adevărul de Seară Gheorghe Dobra.
Muncitorii aşteaptă nerăbdători creşterile salariale. „Fabrica merge bine şi ar putea să ne mărească salariile. Nu ştiu dacă o să ne dea 25%, dar ceva trebuie să ne mai pună, că nici anul trecut nu am primit nimic“, a spus Florin Diaconu, electrician.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite