Slatina: Simularea examenelor naţionale, în şcolile oltene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În toate şcolile din judeţul Olt, s-au organizat ieri şi astăzi simulări ale examenului de bacalaureat şi ale Evaluării Naţionale.

Elevii din ultimul an de gimnaziu au simulat ieri proba de Limba şi literatura română, iar astăzi matematica. Liceenii de clasa a XII-a, care se pregătesc pentru susţinerea examenului de bacalaureat, au simulat ieri proba de Limba şi literatura română, iar astăzi cei care au studiat la profil real au simulat matematica, şi cei de la profil uman istoria. „În toate şcolile din judeţ se susţine, în zilele de 4 şi 5 mai, în timp real, simularea examenelor naţionale. Subiectele, elaborate de inspectorii de specialitate, au respectat structura matriceală standard. Rezultatele simulărilor vor fi comunicate până luni“, a spus purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

Calendarul examenelor naţionale

Luna aceasta începe şi înscrierea candidaţilor la prima sesiune a BAC-ului, care, potrivit calendarului examenului, se desfăşoară în perioada 23-27 mai. Tot pe 27 mai elevii claselor a XII-a încheie cursurile, pe 6 iunie debutând examenul cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Prima sesiune a BAC-ului se încheie pe 1 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării, iar pe 3 iulie vor fi afişate rezultatele. Elevii claselor a VIII-a vor încheia cursurile pe 10 iunie, iar în perioada 13-15 iunie are loc înscrierea la examen. Evaluarea Naţională începe pe 20 iunie cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Două zile mai târziu elevii din ultimul an de gimnaziu vor susţine proba la matematică. Pe 24 iunie vor fi afişate rezultatele.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite