Slatina: Silvia Bălaşa vrea să asculte inimile oamenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este elevă la Colegiul Naţional Radu Greceanu din Slatina, dar şi voluntar la Crucea Roşie. Visul ei este să studieze medicina şi să urmeze o carieră în domeniu. 

Silvia Bălaşa îşi doreşte încă din copilărie să devină medic cardiolog. A ales această meserie pentru că, spune ea, i se potriveşte cel mai bine. „Tatăl meu lucrează în cadrul Serviciului de Ambulanţă Olt şi îşi doreşte la fel de mult ca şi mine să lucrez ca medic. Mă bucur tare mult că am susţinerea familiei , pentru că asta mă ajută să lupt pentru visul meu. Mi-aş dori să lucrez la Bucureşti, unde vreau să urmez şi Facultatea de Medicină, chiar dacă voi fi departe de familia mea. Acolo e altceva, sunt mai multe cazuri, mai mulţi medici, şi aş învăţa mult mai multe decât aici”, spune tânăra.

Din martie 2010, Silvia face parte din echipa de voluntari de la Crucea Roşie – Filiala Olt, unde a ajuns în urma unui concurs organizat de reprezentanţii liceului la care învaţă. „A fost un concurs între licee, numit „Sanitarii Pricepuţi”, la care am participat şi eu. În cadrul acestuia a trebuit să facem un fel de practică la Crucea Roşie. Am învăţat să acordăm primul ajutor medical, şi multe alte lucruri interesante şi, mai ales, utile. Aici am descoperit ce înseamnă să fii medic, iar experienţa mi s-a părut foarte interesantă, aşa că a început să îmi placă şi mai mult meseria de medic. Mi se pare un lucru nemaipomenit să lucrezi ca voluntar şi îmi rău că nu mă pot dedica acestei activităţi pe cât de mult aş vrea pentru că nu prea îmi permite timpul”, povesteşte tânăra.

Silvia a participat la două olimpiade la biologie, obţindând de fiecare dată rezultate bune. „Eram în clasa a VII -a când am participat la prima olimpiadă. Am avut foarte mari emoţii, deşi biologia este materia mea preferată”, a adăugat tânăra. 

Este pasionată de sport

Deşi este elevă abia în clasa a X –a, ea se pregăteşte deja pentru examenul de bacalaureat, la care vrea să obţină o notă mare, şi apoi pentru admiterea la Facultatea de Medicină. „A fi medic înseamnă o responsabilitate mare pentru că lucrezi cu viaţa unui om, ceea ce nu e deloc uşor. Pe cât de grea pare această meserie, pe atât de frumoasă este, mai ales atunci când vine vorba despre satisfacţii şi victoria în lupa cu moartea. În cazul meu, cred că aş îmbina utilul cu plăcutul. Dintotdeauna mi-a plăcut să ajut oamenii, iar meseria de medic cred că aş face-o mai mult o pasiune, nicidecum din obligaţia de serviciu”, a mai spus tânăra. Este pasionată de sport. Cel mai mult îi place să joace volei, sport pe care l-a parcticat timp de doi ani. Îi place de asemenea şi handbalulul. 

Profil
Născut. 3 ianuarie 1994, la Slatina
Studii. Elevă la Colegiul Naţional Radu Grceanu din Slatina
Idealuri. Să devină unul dintre cei mai buni medici

Ce-i place
"Îmi place să joc volei, să citesc şi să mă plimb cu prietenii. În timpul liber obişnuiesc să vizionez documentare ştinţifice despre astronomie. Îi admir pe oamenii prietenoşi şi pe cei sinceri".

Ce nu-i place
"Să stau în casă, mă plictisesc îngrozitor. Sunt o fire activă şi îmi place să fac tot timpul câte ceva. Detest oamenii mincinoşi şi pe cei cu două feţe. Nu îmi place să iau note mici la şcoală".

Întrebări şi răspunsuri

Unde te vezi peste 10 ani?
"Studiind medicina şi, bineînţeles, tot voluntar la Crucea Roşie. Nu voi renunţa la această activitate pentru că îmi place foarte mult şi mă simt bine atunci când ajut oamenii. Mi-aş dori să fac voluntariat la SMURD, sper să îmi împlinesc şi această dorinţă".

Ce îţi doreşti în viitor?
"Aş dori să lucrez ca voluntar pe un echipaj SMURD, la Slatina sau la Bucureşti. Aş învăţa mult mai multe, având în vedere cât de mare este oraşul şi câte se întâmplă acolo. Îmi doresc să fiu tot timpul mai bună, să depăşesc aşteptările celor dragi". 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite