Slatina: Semnează armistiţiul ca să pună parafa pe reţete. Peste jumătate dintre medicii de familie olteni au încheiat acte adiţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Valerică Păunescu, la consultaţii
Medicul Valerică Păunescu, la consultaţii

Semnarea actelor adiţionale le permite doctorilor să le elibereze bolnavilor bilete de trimitere către specialişti şi să prescrie medicamente gratuite şi compensate până la finele lunii.

Veste bună pentru bolnavii din judeţul Olt. După o săptămână de blocaj, medicii de familie au început să-şi reia activitatea, mai bine de jumătate dintre ei trecând deja pe la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), pentru a încheia actele adiţionale. Acestea le permit să elibereze reţete gratuite şi compensate şi trimiteri către doctorii specialişti, până la finele lunii, tuturor celor care refuză să semneze contractul cadru, nemulţumiţi de faptul că le sunt reduse substanţial bugetele.

Aşteptaţi la semnat, până la ultimul

„În prezent, CJAS Olt se află în plin proces de semnare a actelor adiţionale, procedură ce se desfăşoară în condiţii de normalitate. Până astăzi au încheiat aceste documente 197 dintre cei 242 de medici de familie. Urmează ca, în zilele următoare, pe măsură ce vin să depună raportările lunare, să le semneze şi cei rămaşi“, a precizat Constanţa Coteneanu, purtătoarea de cuvânt a CJAS Olt.
Viorel Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Olt, spune că reluarea activităţii, prin semnarea actelor adiţionale, este la latitudinea fiecăruia dintre colegii săi. „Asta este opţiunea lor, iar eu nu pot să-i oblig să nu semneze. Nu putem să ne punem pacienţii împotrivă, aşa că nu cred că va rămâne vreun medic de familie care să nu facă asta. Eu n-am semnat încă actele adiţionale pe iunie, dar, dacă mai mult de jumătate dintre colegi au făcut-o deja, o să-i urmez“, a spus Rădulescu. Medicul Valerică Păunescu este unul dintre cei 197 de doctori care au semnat actele adiţionale. „Mi se pare că pacienţii au prioritate în anumite situaţii. Trebuie să ne gândim la ei, care în cazul meu sunt copii. Am avut cazuri grave, copii programaţi să meargă la intervenţii la Craiova, nu-i puteam lăsa fără trimitere“, a precizat medicul.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite