Slatina: Se schimbă conductele de apă şi canal în 5 oraşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţelele de apă din Slatina, Drăgăneşti-Olt, Potcoava, Piatra Olt şi Scorniceşti vor fi reabilitate printr-un proiect pe fonduri europene al Companiei de Apă Olt.

După ce începerea lucrărilor de reabilitare şi extindere a sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Olt a fost amânată timp de 8 luni pentru că una din firmele care nu a câştigat licitaţia a ajuns până la Curtea Constituţională, ieri s-au semmat contractele cu firmele de construcţii care vor face lucrări la Slatina. Pentru celelalte oraşe contractele se vor semna săptămâna viitoare. Proiectul are o valoare de 288.508.230, din care 85% reprezintă finanţare nerambursabilă din Fondul de Coeziune al UE, 13% finanţare de la bugetul de stat, iar 2%contribuţia bugetelor locale.
În Slatina, vor fi reabilitate reţelele de apă de pe 11 străzi, pe alte 10 zone se vor extinde reţelele de apă, iar pe 12 străzi vor fi reabilitate reţelele de canalizare. Alte 8 străzi vor avea prin acest proiect, canalizare. Investiţia de 36.008.473 de lei va fi executată de firmele SC Tehnologia Radion SRL şi Riloval SL din Spania. Pentru Potcoava şi Scorniceşti, valoarea proiectului este de 22 888 539 de lei, iar pentru Drăgăneşti Olt şi Piatra Olt de 19.304.541 de lei. « Proiectul reprezintă primul pas pentru reabilitarea generală a infrastructurii de alimentare cu apă şi canalizare din aceste regiuni. 116 000 de locuitori vor beneficia de acest proiect », a spus Gheorghe Buică, directorul CA Olt. Lucrările vor începe în două-trei săptămâni.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite