Slatina: Se prelungeşte Codul portocaliu pe Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hidrologii au prelungit Codul portocaliu pe Dunăre până pe 12 iunie. Localităţile Corabia, Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Gârcov şi Oorlea pot fi afectate în continuare de inundaţii.

„În această perioadă se preconizează creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundaţie şi atenţie. Centrul Operaţional al ISU Olt a trimis avertizarea către toate localităţile care pot fi afectate dispunând măsura asigurării permanenţei la sediile primăriilor“, a spus Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt.
Cota de inundaţie a fost depăşită la Mira port Corabia, la ora 09.00, cu 23 de cm, ajungând la 573 cm iar debitul este de 11200 mc/s faţă de 8000 de mc/s media multianuală a acestei perioade.

Inundaţii la Corabia şi Gârcov
 
În oraşul Corabia sunt inundate 62 de hectare de păşune, proprietatea primăriei, aflate în zona inundabilă şi faleza este acoperită de apă.
În comuna Gârcov sunt inundate 228 de hectare de păşune aflate în zona inundabilă şi 0,65 de hectare teren intravilan. Tendinţa apelor este de creştere uşoară.
Situaţia este monitorizată permanent de ISU Olt, Serviciul de Gospodărire a Apelor Olt şi Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă ale localităţilor Corabia, Gârcov, Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii şi Orlea.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite