Slatina: Se demarează noi lucrări de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania de Apă Olt şi muncitorii care lucrează la modernizarea reţelelor de apă şi canalizare din municipiu urmând să demareze noi lucrări pe străzile Boiangiului, Oltului şi Basarabilor, iar pe Crişan astăzi s-a predat amplasamentul pentru staţia de clorinare şi laborator.

Slatina se află în plin proces de reabilitare şi extindere a  reţelelor de apă şi canalizare, printr-un proiect cu fonduri europene al Companiei de Apă Olt. Investiţia are o valoare de circa 42 de milioane de euro, lucrările fiind demarate în noimebrie 2010 de către Tehnologica Radion Bucureşti.
În prezent se lucrează în două puncte de pe Bulevardul AI Cuza, Cireaşov, Ecateria Teodoroiu şi Aleea Rozelor, urmând să fie demarate şi alte lucrări. „Lucrarea de pe Aleea Rozelor, care cuprinde în paralel canalizare şi alimentare cu apă prin staţie de hidrofor, este aproape de finalizare. Într-o lună de zile se va trece la reţeaua nouă. În ceea ce priveşte lucrarea de pe Ecaterina Teodoroiu, întâmpinăm ceva probleme, în sensul că pe traseul conductei de canalizare care trebuia introdusă se află o conductă de apă potabilă. Aşa că trebuie deviată cea de apă. Au fost comandate piesele necesare, iar înainte de a începe procesul de execuţie se va recurge la o oprire generală a alimentării cu apă a orasului pe parcursul unei nopţi. Nu a fost stabilită data. Slătinenii vor fi anunţaţi cu 24 de ore înainte”, declară Florea Raţă, director CAO Olt.

Se deschid noi şantiere

Beneficiind de o vreme neaşteptat de bună, muncitorii dau zor pentru a finaliza lucrările la timp, mai ales după problemele întâmpinate la Vâlcea şi Gară. „Nu există un pericol al depăşirii termenului final. Vom lucra intens să finalizăm la timp!”, spune Raţă.
În curând se vor dechide noi şantiere. Directorul CAO ne-a declarat că „ne pregătim pentru începerea lucrărilor la staţia de pompare de pe strada Crişan. Astăzi se predă amplasamentul pentru staţia de clorinare şi laborator”. Vor fi demarate lucrări pe strada Boiangiului - reţea de apă şi canal, strada Basarabilor până la Mănăstirea Clocociov - reabilitare reţea alimentare cu apă şi strada Oltului - reabilitare reţea de canalizare.
 Proiectul prevede reabilitarea reţelelor de apă pe 11 străzi şi extinderea pe zece zone, precum şi reabilitarea reţelelor de canalizare pe 12 străzi şi extindere pe alte opt străzi.
La nivelul judeţului, proiectul cuprinde cinci oraşe- Slatina, Potcoava, Ccornceşti, Drăgăneşti şi Piatra-Olt- şi are o valoare de aproape 72 milioane euro.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite