Slatina: Se caută investitori pentru Ştrandul Progresul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Slatina caută investitori interesaţi să reabiliteze Baza de agrement „Dumitru Dobrescu”, costurile fiind estimate la 3,89 milioane euro. Bazinele de înot n-au mai fost folosite de peste 12 ani.

Piscină olimpică 50/25m, bazin de înot pentru adulţi 25/12m, bazin de înot pentru copii 25/8m, topogan acvatic, şase terenuri de tenis de câmp şi două de volei reprezintă dotarea Bazei de agrement „Dumitru Dobrescu” din Slatina, cunoscută sub denumirea de „Ştrandul Progresul”. Aceasta se află într-un stadiu avansat de degradare, nemaifiind folosită de peste 12 ani de zile.

Parteneriat public-privat

„Nu era îmbinat bine topoganu’, te cam ciupea, dar aveai unde să te duci să te răcoreşti. Acum n-ai unde să scoţi limba, decât grămadă la arteziene ca pensionarii.”, spune Cătălin Cotigă, economist.
Baza, cu o suprafaţă de 17.384mp, a intrat în administrarea primăriei în 2009, fiind preluată pe bază de protocol de la Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Olt.  Studiul de soluţie a estimat un total al cheltuielilor de modernizare, reabilitare şi extindere de 3,89 milioane de euro. Justificând că aceste cheltuieli nu pot fi suportate din bugetul local, consilierii locali au aprobat miercuri intenţia de a se realiza un parteneriat public-privat, căutându-se un investitor dispus să finanţeze una sau mai multe dintre lucrări.
Proiectul de reabilitare prevede parcare 40 locuri, parcare acoperită 20 locuri, plajă nisip, loc de joacă, popicărie, canal de navigaţie cu bărcuţe, reabilitarea celor trei piscine şi  a topoganului acvatic, duşuri, club jocuri mecanice cu bar şi disco pe terasă, realizare terasă clădirea corpului administrativ cu fast-food, bar, gelaterie şi executarea a noi corpuri de clădire.

INFO
Fără bălăceală

Slătinenii au în această perioadă interzis la bălăceală. DSP Olt a avertizat populaţia că apa Oltului reprezintă pericol pentru sănătate, Ştrandul Progresul este o ruină, iar ştrandul de la Plaja Olt va putea fi folosit după ce îşi va găsi concesionar, abia acum două săptămâni consilierii aprobând scoaterea la licitaţie. Amenajarea clubului nautic se află încă în stadiul de proiect.



Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite