Slatina: Şcolile, obligate să afişeze numărul de locuri săptămânal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au început înscrierile la clasa I (foto arhivă)
Au început înscrierile la clasa I (foto arhivă)

Până pe 3 mai părinţii trebuie să îşi înscrie copiii în clasa I la şcolile din oraş.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt a aprobat pentru  anul şcolar 2010-2011 240 de clase I cu 4264 de elevi. Înscrierea elevilor se face în perioada 3 martie-3 mai 2010, prioritate având elevii care locuiesc în zona unităţiii de învăţământ respective, iar în limita locurilor libere, pot fi înscrişi şi ceilalţi solicitanţi. Minimul de elevi pentru o clasă este de 25. Faţă de anii precedenţi, reprezentanţii ISJ Olt au propus un număr de clase I, a V-a şi a IX-a mai mic. Vor fi 251 de clase a V-a cu 4.885 de elevi şi 159 de clase a IX-a cu 4.770 de elevi. Fiecare scoală trebuie să afişeze numărul de clase disponibile, în conformitate cu planul de şcolarizare, iar săptămânal se afişează situaţia înscrierilor, astfel încât părinţii să fie informaţi asupra locurilor disponibile înainte de a-şi înscrie copilul.


Acte necesare pentru înscrierea copilului în clasa I

În clasa I se pot înscrie copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data începerii anului şcolar, precum şi cei care împlinesc respectiva vârstă până la sfârşitul anului calendaristic, dacă dezvoltarea lor psiho-somatică este corespunzătoare. La cererea scrisă a părinţilor, tutorilor sau susţinătorilor legali, înscrierea în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani până la data începerii anului şcolar, va fi amânată cu un an.
Actele necesare: cerere tip, procurată de la secretariatul unităţii şcolare, copie după certificatul de naştere,  copie după BI/CI a părinţilor/tutorilor sau susţinătorilor legali,  adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „apt pentru şcoală”

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite