Slatina: Scandal la Spitalul Judeţean între manager şi CAS Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele medicale nu şi-au primit în această lună salariile, suma de recuperat de la CAS pentru serviciile efectuate în trimestrul IV 2010 fiind de 15,2 milioane lei. Managerul Nicu Vladu a refuzat să semneze contractul pe 2011 cu CAS Olt, sumele alocate forţându-l să facă disponibilizări şi să închidă unele secţii.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a convocat astăzi o conferinţă de presă pentru a face publice neregulile din sistemul sanitar. Acesta a sesizat Comisia de Mediere, Colegiul Medicilor şi Sindicatul Medicilor cu privire la sumele alocate spitalului de către CAS Olt pentru serviciile aferente lunilor septembrie - decmebrie 2010 şi sumele alocate pentru trimestrul I 2011.
"Conform art. 6 din contract, ar însemna ca spitalul să primească 7,8 milioane de lei, dar dânşii ne oferă 4,5 milioane. Nu am dat salariile pe 15, pentru că nu am bani, iar Casa îmi forţează mâna să semnez prelungirea contractului. Dacă semnez, pierd toate servicile pe care le-am făcut. Ministerul Sănătăţii îmi spune că eu, ca spital de urgenţă, trebuie să-mi dezvolt oferta de servicii medicale pentru ca pacienţii să nu se mai ducă la Craiova, ci să vină la noi; Casa îmi spune să dau oanmenii afară şi să închid secţiile, deşi funcţionăm la limita minimă a posturilor. Am primit un rând de contracte pe trimestrul I fără valoare. M-au pus să semnez în alb, fără nicio cifră, spunându-mi că aşa recunosc că fac acte medicale de calitate conform noilor prevederi. Dacă semnam, îmi dădeau ce sume vroiau. Ne dau bani doar pentru salarii şi tichete de masă. Am informat astăzi Consiliul Medical cu privire la situaţia spitalului şi ce sunt forţat să semnez. Voi merge la Comisia de Mediere. Dacă luam aceşti bani, înmormântam spitalul prin arierate sau trimiteam oamenii acasă. Nu cred că pacientul de la Dâmboviţa are alte drepturi decât cel de la Olt! Vreau să ajung în audienţă la primul-ministru pentru că lucrez de 17 ani în sistem şi niciodată nu a fost ceea ce e acum", a declarat managerul Nicu Vladu.
Vom reveni cu mai multe amănunte!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite