Slatina: Scandal cu bâte şi focuri de armă la Iancu Jianu: 200 de romi au atacat un echipaj format din poliţişti şi jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Şotea, şeful Poliţiei Balş, arată pe unde au fugit hoţii
Ion Şotea, şeful Poliţiei Balş, arată pe unde au fugit hoţii

Poliţiştii şi jandarmii au fost atacaţi în timp ce încercau să imobilizeze un grup de hoţi de gazolină. Aproximativ 200 de romi i-au înconjurat pe oamenii legii care au fost nevoiţi să tragă 47 de focuri de armă în plan vertical pentru a aplana conflictul.

Poliţiştii din Balş au fost anunţaţi în jurul orei 19.00 că un grup de persoane încearcă să spargă conducta magistrală, care traversează localitatea Iancu Jianu. Un echipaj format din poliţişti şi jandarmi s-au deplasat imediat la faţa locului.

Poliţiştii au făcut cercetări la faţa locului

Poliţiştii au făcut cercetări la faţa locului

“Acolo au fost surprinse două persoane care încercau să sustragă combustibil, iar lângă acestea au fost găsite 40 de bidoane şi găleţi goale. S-a procedat la imobilizarea celor doi, moment în care au intervenit aproximativ 200 de cetăţeni din localitate, cu bâte şi furci, care au încercat să ne împiedice să îi prindem pe cei în cauză. Atunci, pentru a îndepărta persoanele care ne înconjuraseră s-a folosit armamentul din dotare, trăgându-se 47 de focuri de armă în plan vertical. Nimeni nu a fost rănit”, a explicat Ion Şotea, şeful Poliţiei Balş.

Recipientele au fost găsite în apropierea conductei sparte

Recipientele au fost găsite în apropierea conductei sparte

Poliţiştii au cerut întăriri, iar în scurt timp 100 de jandarmi şi poliţişti s-au deplasat la faţa locului pentru a aplana conflictul. “S-a reuşit recuperarerea poliţiştilor care erau în zonă. Cele două persoane au reuşit să fugă, iar în prezent se fac cercetări pentru prinderea acestora. În cauză s-au întocmit dosare penale pentru furt calificat”, a mai spus Şotea.

100 de jandarmi şi poliţişti au asigurat zona

100 de jandarmi şi poliţişti au asigurat zona

Poliţiştii cercetează şi o tânără

Oamenii legii au stat toată noaptea în apropierea locului unde a fost spartă conducta pentru a preveni izbucnirea unui confict. Ei au identificat o tânără de 24 de ani, Irina O., care este implicată şi ea în acest furt. “Se continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi tragerea acestora la răspundere penală”, a spus Roxana Filip, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Poliţiştii au precizat că nu este prima dată când conducta de gazolină de pe raza comunei Iancu Jianu este spartă. Ei spun că au în lucru zeci de dosare penale în acest sens.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite