Slatina: Săraci, dar prea comozi să ridice ajutoarele alimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tone de alimente oferite gratuit de Uniunea Europeană persoanelor defavorizate au rămas în depozitele primăriilor, cu o lună şi jumătate înainte de expirare. Peste 1500 de săraci ai Slatinei au refuzat „pomana” Uniunii, primăria invitând la a doua porţie pe cei care au ridicat pachetele.

Sătuli să tot fie purtaţi pe drumuri pentru a-şi ridica produsele pe rând, o treime dintre beneficiarii slătineni a renunţat la alimentele oferite gratuit de Uniune. Aşa că primăria a rămas cu 50 de tone de alimente în depozit, din care 22 de tone de făină, al cărei termen de expirare este 31 martie. Peste 1500 de săraci din cei 6100 de beneficiari nu au ridicat făina, iar alte două sute unul dintre celelalte produse: mălai, paste, biscuiţi, zahăr sau lapte. „Au fost invitaţi să vină să ridice produse cetăţenii care au intrat în drepturi după 1 august şi nu au fost cuprinşi în listă, circa 1300 de persoane, dar şi cei care au ridicat deja pachetele cuvenite. Cei din urmă vor primi suplimentar câte o jumătate de porţie. Le vom acorda pe principiul „primul venit, primul sosit”, deoarece trebuie să încheiem campania.”, declară Marian Niculae, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială.

Primăriile, somate să urgenteze distribuţia

Cum sunt semnale că 20% dintre primării mai au produse nedistribuite, în principal lapte praf, care a sosit abia în decembrie, Consiliul Judeţean Olt a trimis adrese pentru urgentarea încheierii campaniei. „Am solicitat primăriilor să urgenteze distribuţia produselor cu cel puţin o lună înainte de expirare. De asemenea, până la sfârşitul acestei luni, primăriile trebuie să transmită CJ situaţia cu produsele pe care le mai au în depozit. În ceea ce priveşte Slatina, s-a adus la cunoştinţa primăriei că trebuie să distribuie produsele rămase categoriilor beneficiare: pensionari cu venit până la 400 de lei, asistaţi social, persoane cu handicap şi şomeri”, declară Miruna Sârghie, consilierul preşedintelui CJ Olt.


INFO BOX
83.710 beneficiari olteni

La nivelul judeţului Olt, beneficiază de ajutor 83.710 persoane, care primesc 2389,01 tone produse. Fiecare sărac are o raţie egală: 14 kilograme de făină, 7 kilograme de mălai, 3,5 kilograme paste făinoase, 1,35 kilograme biscuiţi, un kilogram de zahăr şi 1,15 kilograme de lapte praf. Cele două depozite judeţene au finalizat furnizarea alimentelor către primării.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite