Slatina: Sală polivalentă pe locul autogării, în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale plănuiesc ca în noul an să construiască o sală polivalentă, grădiniţe, o creşă, dar şi câteva sute de locuinţe pentru tineri. Vor continua şi lucrările de reabilitare termică.

Chiar dacă anul 2010 se anunţă tot unul de criză, Primăria Slatina vrea să demareze câteva proiecte costisitoare. Cel mai important este construirea unei săli polivalente acolo unde este sediul LocTrans, compania de transport local.

„Este o investiţie mare, de care oraşul are nevoie. Sala Polivalentă va costa 15 milioane de euro, dintre care 25% sunt de la bugetul local, iar 75%, fonduri de la Guvern. Va avea 10.000 de metri pătraţi, 2.000 de locuri şi o sală de antreanament“, a explicat primarul Darius Vâlcov. Primăria mai vrea să mai construiască încă două grădiniţe, dar şi o creşă, banii pentru începerea lucrărilor fiind prevăzuţi în bugetul pentru anul 2010. Tot la anul vor fi finalizate şi lucrările la grădiniţa cu program prelungit din spatele Şcolii Eugen Ionescu, dar şi la grădiniţa cu program normal de pe strada Drăgăneşti.

„Cel mai mult îmi doresc să avem cinematograf“

Programul de reabilitare va continua, iar autorităţile locale vor să reabiliteze încă 59 de blocuri. „ Pentru că lucrările au mers repede şi destul de bine la primele 41 de blocuri care vor intra în reabilitare, vrem să continuăm şi la anul să începem lucrările la alte 59 de imobile. În total, 600 de scări de bloc au depus cereri ca să intre în acest program”, a spus primarul.

Un alt proiect îndrăzneţ este şi construirea de apartamente pentru tineri. Chiar dacă nu s-a stabilit încă locul unde vor fi amplasate imobilele şi nici valoarea investiţiei, autorităţile locale au găsit soluţia prin care tinerii pot achiziţiona aceste locuinţe.

„Vrem să mai facem încă 300 de apartamente pentru tineri şi ca vom semna contracte cu ei prin care vor plăti Primăriei ratele pe 30 ani şi nu vor mai fi nevoiţi să acceseze credite bancare. Va fi şi în avantajul lor şi în al nostru“, a precizat primarul.

Pentru slătineni, cele mai importante investiţii sunt reabilitarea străzilor şi construirea cinematografului. „Cel mai mult îmi doresc să avem cinema şi teatru şi străzi mai bune. Să facă şi restul, dacă au bani“, a spus Ioana Paţa, de 32 de ani, contabilă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite